2019-10-18 21:41

STUDIU ȘOCANT: 40% din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu MERCUR

 |  10:01
STUDIU ȘOCANT: 40% din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu MERCUR

Un procentaj de 40% din apele Uniunii Europene sunt contaminate cu mercur, ceea ce pune în pericol păsările, peştii, mamiferele şi sănătatea oamenilor, se arăta într-un raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM), informează stirileprotv.ro.

Conform raportului, în jur de 46.000 din suprafeţele acvatice din Europa, dintr-un total de 111.000, nu au un nivel de mercur suficient de redus încât să nu fie afectată faună. De asemenea, la nivel global, nivelul de mercur din atmosferă este de 500% mai mare decât în mod normal, iar nivelul din oceane este cu 200% peste cel natural.

O altă concluzie a raportului este că, în Europa, principala sursă de mercur o reprezintă arderea de cărbune. În afara Uniunii însă, surse majore de mercur mai sunt şi minele de aur şi activităţile industriale.

Pe cuprinsul UE poluarea cu mercur este relativ limitată datorită reglementărilor europene. Din acest motiv, jumătate din mercurul care a ajuns în mediul european provine din afara graniţelor Uniunii.

Agenţia Europeană de Mediu a mai precizat și că oamenii intră în contact cu mercurul în momentul în care consumă peşti precum tonul şi în general, peşti prădători, care în prealabil au consumat specii mai mici contaminate cu mercur.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray