2019-08-18 16:49

Studiu de fezabilitate pentru un corp de voluntari ai Primăriei Capitalei

 |  18:22
Studiu de fezabilitate pentru un corp de voluntari ai Primăriei Capitalei

PrimăriaCapitalei va cheltui 482.000 de lei pe un studiu de fezabilitate pentruîntemeierea, şcolarizarea şi dotarea unui corp de voluntari care va interveniîn situaţii de urgenţă, inclusiv la cutremure, incendii şi accidente chimice.

Studiul seva concentra pe identificarea celor mai bune soluţii folosite de cătreautorităţile locale din lume pentru "crearea şi dezvoltarea formaţiunilorde voluntari, încadrarea, dotarea şi utilizarea acestora în folosulcomunităţii", se arată în caietul de sarcini.

Corpul deVoluntari al Municipiului Bucureşti va trebui să îndeplinească mai multecerinţe, printre care:să conducă, în toată Capitala,activitatea deprevenire pentru toate riscurile identificate,să fie operaţional în cazulproducerii dezastrelor, să participe şi să îndeplinească misiunile specifice laorganizarea şi executarea activităţilor de anunţare, alarmare, evacuare,decontaminare, refacere şidescarcerare. În acelaşi studiu sevarealiza o inventariere a riscurilor specifice Capitalei,pebazaPlanului de Analiză şi Acoperire al Riscurilor. Vorfiidentificateastfel riscurile cele mai frecvente la nivelulmunicipiului şizonele cele mai vulnerabile, incluzând şi elementele deinfrastructură critică.Elaborarea studiului de fezabilitate se va face întermen de un an de la data atribuirii contractului, licitaţia urmând să aibăloc la 4 noiembrie, conform unui anunţ postat pe site-ul guvernamental de licitaţiipublice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-21Parerea ta...

TEODOR
21 Oct 2010

Greu,greu de tot prinde la noi ,la romani,ideea de voluntariat!Fereasca Sfantul de un dezastru!Dar daca e sa se intample,Bucurestiul nu se mai poate baza pe Armata,ca in 1977!Ideea lui Oprescu mi se pare mai mult decat inspirata!In caz de cutremur major,Bucurestiul nu se poate descurca doar cu ISU si SMURD!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray