2019-10-18 04:44

Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

 |  19:46
Sucul de rodii ar putea încetini răspândirea cancerului în organism

Suculde rodii are componente ce opresc migrarea celulelor canceroase în organism şile slăbesc reacţia la stimulii chimici care duc la răspândirea lor, potrivitunui studiu american citat de dailymail.co.uk.

Cercetătoriide la University of California din Los Angeles (UCLA) au arătat că anumiteingrediente, precum acizii graşi, din sucul de rodie opresc răspândireacancerului de prostată în oase. Ei speră că acelaşi efect poate fi constatat şiîn cazul altor tipuri de cancer.

Studiianterioare privind efectul sucului de rodii asupra răspândirii cancerului aufost subiect de controversă, întrucât cercetătorii nu au putut preciza careeste mecanismul biologic din spatele presupusului efect benefic.

Înseptembrie anul acesta, Comisia americană pentru Comerţ a acuzat compania PomWonderful, care furniza sucul de rodii pentru cercetare, că dă informaţii falseprivind efectele sucului asupra sănătăţii.

Însăautorii celui mai recent studiu spun că au identificat acele componente care auefect asupra aderenţei şi mişcării celulelor.

"Estefoarte îmbucurător pentru că acum putem modifica aceste componente naturalepentru a le îmbunătăţi funcţiile şi a le face mai eficiente în prevenireametastazei cancerului la prostată", a spus doctorul Manuela Martins-Green,la cea de-a 50-a întrunire a Societăţii americane de Biologie Celulară, unde aufost prezentate rezultatele studiului de la UCLA.

Totodată, aceleaşi componente din suc modificatear putea avea un impact mai mare asupra tratării cancerului, deoarece genele şiproteinele implicate în mişcarea celulelor cancerului la prostată sunt înesenţă aceleaşi ca în cazul altor celule canceroase, a mai spus Manuela Martins-Green.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638952-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray