2020-01-28 16:29

Sute de persoane au participat la Marşul pentru viaţă. Manifestarea a avut loc în 75 de oraşe

 |  07:53
Sute de persoane au participat la Marşul pentru viaţă. Manifestarea a avut loc în 75 de oraşe

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă, la Bucureşti, la Marşul pentru viaţă. Organizatorii au precizat că manifestarea a avut loc în 75 de oraşe din România şi Republica Moldova.

În Capitală, Marşul pentru viaţă a fost organizat de Asociaţia "Studenţi pentru viaţă" şi s-a desfăşurat de la Piaţa Unirii până în Parcul Tineretului, unde manifestaţia s-a încheiat cu un concert.

Printre manifestanţi s-au numărat mulţi părinţi tineri, cu copiii alături, în marsupii, cărucioare sau pe biciclete şi trotinete. La eveniment au participat şi preoţi şi persoane mai în vârstă.

Participanţii la marş urtau steguleţe naţionale, baloane colorate şi pancarte cu sloganul evenimentului, "Fiecare viaţă este un dar", dar şi cu alte mesaje, precum "Zâmbeşte! Mama ta a ales viaţa", "Bărbaţii adevăraţi aleg viaţa", "Avortul opreşte o inimă care bate", "Pentru că am fost şi eu odată fetus, aleg viaţa", "La 21 de zile de la concepţie, inima mea deja bate".

Preşedintele Asociaţiei "Studenţi pentru viaţă", Alexandra Nadane, a precizat, pentru Mediafax, că 75 de oraşe din România şi Republica Moldova şi-au anunţat participarea la Marşul pentru viaţă din acest an.

Potrivit acesteia, manifestarea nu are ca scop interzicerea prin lege a avorturilor, ci conştientizarea semnificaţiei acestora, prin consilierea femeilor însărcinate care vor să întrerupă sarcina.

Alexandra Nadane a precizat că, în UE, sunt avortaţi 96 la sută dintre copiii diagnosticaţi cu Sindrom Dawn. Referitor la situaţia din România, în spitalele de stat au loc 400 de avorturi la cerere pe zi, rata fiind de 480 de avorturi la 1.000 de naşteri, cea mai mare din UE şi dublă faţă de cea din SUA

"Prin demersul nostru nu solicităm interzicerea prin lege a avorturilor, ci ne propunem să conştientizăm existenţa, unicitatea, demnitatea şi valoarea fiecărui om începând din momentul concepţiei, să conştientizăm că diferite situaţii defavorabile precum sarcina neaşteptată sau primirea unui diagnostic nefavorabil precum cel de Sindrom Down conduc la o criză de sarcină, o perioadă extrem de dificilă pentru femeie şi să conştientizăm necesitatea sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină înainte şi după naştere", a afirmat Alexandra Nadane.

Aceasta a lansat un apel către participanţi să susţină campania "Nu desfiinţării Institutului Cantacuzino", intrând pe pagina de Facebook a acesteia şi dând Like.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine