2020-01-26 02:38

Sute de români cer acces mai simplu la fondurile europene

 |  21:09
Sute de români cer acces mai simplu la fondurile europene

Sute de români au semnat în ultima lună o petiție online prin care cer Guvernului, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului Muncii acces mai ușor la fondurile europene. Petiția, numită VREM ACCES MAI SIMPLU LA FONDURILE EUROPENE, a ajuns deja pe masa miniștrilor, a secretarilor de stat și a consilierilor primului ministru pe probleme europene.

Inițiatorul Petiției, Uniunea Romilor Pakivale (recunoscută oficial ca partener de dialog social de către Comisia Europeană, fiind o organizație ce reunește 20 de alte comunități membre de vorbitori de limba romani tradiționali) propune o soluție tehnică, 100% digitalizată prin care să se accelereze punerea în practică a Planului Național Antisărăcie și a Strategiei Naționale de Îmbunătățire a Situației Romilor, precum și a oricărei persoane social vulnerabile.

Concret, se propune o colaborare cu toate firmele mari de IT din Europa pentru o soluție 100% digitalizată și simplificată de accesare a oportunităților oferite de Fondul Social European pentru ca românii și oficialii să poată chestiona în orice moment baze de date integrate, cu informații introduse de fiecare partener implicat în orice moment.

Se mai cere:

 - simplificarea ghidului condiții generale, pentru ca fiecare să-și autoevalueze imediat șansele și soluțiile IT să-l orienteze către cel mai apropiat Lider de parteneriat care-l poate ajuta;

 - soluția IT să livreze fiecărui pretendent, fiecărui CNP, “ Un credit virtual” din care acesta, pe baza de semnatură privată, îsi scade valoarea investitiilor primite /livrate de persoana juridica care ii aceseaza “fisa de creditare virtula” permisa de noua solutie IT.

Semnatarii Petiției cer oficialilor din Guvern și din Ministerul Fondurilor Europene o întâlnire pentru a le prezenta soluțiile concrete care ar putea duce la un sistem complet digitalizat de obținere a Fondurilor Europene, la eliminarea birocrației și a dosarelor stufoase.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine