2020-05-29 11:36

VIDEO. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer

 |  10:29
VIDEO. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Celebrul cascador SZOBI CSEH a murit în noaptea de joi spre vineri, după o lungă luptă, el suferind de cancer osos. CSEH avea 71 de ani şi era internat la Institutul Clinic Fundeni, VIDEO mai jos.

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Szobi Cseh vorbea despre boala lui ca despre "o gripă" şi refuza să dea prea multe detalii despre suferinţa lui, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Încă din timpul facultății, Szobi Cseh a lucrat ca zburător la trapez la Circul de Stat din București în trupa Ganea. Când era în anul trei de facultate, Szobi Cseh a colaborat în calitate de cascador în filmul “Dacii”, regizat de Sergiu Nicolaescu, apoi în anul următor în filmele “Împușcături pe portativ” (regizat de Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer și Huckleberry Finn” (producție franceză) și “Serbări galante” (în regia lui René Clair), VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cance. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cance.  „La începutul carierei mă antrenam la circul din București ca să-mi îmbunătățesc exercițiile la trapez. Dar tatăl meu, care era directorul singurei bănci din Brașov, nu voia să se știe ca eu sunt un circar, așa că ziua mă duceam la cursuri și noaptea mă antrenam să devin cel mai bun zburător din Europa”, spunea Szobi Cseh, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. În anii 1967-1980 Szobi Cseh a colaborat la toate filmele românești ce conțineau secvențe de acțiune-lupte și a executat multiple cascade dificile și spectaculoase, unele fiind unicate pe plan mondial, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. De asemenea, din 1967, Szobi Cseh a alcătuit prima echipă de cascadori profesioniști din România, a cărei continuitate a asigurat-o, prin coordonare și instruire, până în 1987. Szabi Cseh a contribuit substanțial la crearea unui domeniu practic inexistent în România până atunci și la „perioada de aur” a filmului românesc de acțiune în context mondial, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Szobi Cseh a devenit în 1975 coordonator al școlii de cascadori din Germania, unde a colaborat cu Peter Fogel, regizor de acțiune și cascador la 11 filme produse de studiourile DEFA Berlinși Tele München (până în anul 1986), VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. De-a lungul carierei sale, Szabi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lungmetraj sau TV, dintre care 25 de producții străine și coproducții (Germania, Franța,SUA etc), realizând concepția și regia secvențelor de acțiune-lupte, conceperea și/sau execuția cascadelor, coordonarea cascadorilor, interpretarea unor roluri memorabile defilm, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. De asemenea, din 1974 Szobi Cseh a colaborat la realizarea a 38 de filme artistice străine ca regizor al secvențelor de acțiune sau cascador. Totodată Szobi Cseh a realizat peste 70 de spectacole cu specific de cascadorie–divertisment în țară și străinătate, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. În 1990, Szabi Cseh a înființat prima Asociație a Cascadorilor Profesioniști din România, pe care a condus-o mai mulți ani, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. „Producătorii au început să angajeze doar cascadori care nu denunțau mita. Tot felul de directorași cereau 500 de euro să plătească unui cascador o zi de muncă și apoi angajau niște copii care făceau două tumbe și cărora le dădeau 100 de euro, restul de bani intrând in buzunarele lor. Am refuzat să accept corupția, așa ca nu m-au mai lăsat să lucrez”, preciza Szobi Cseh, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Szobi Cseh a elaborat studii științifice și cursuri universitare teoretice și practice, despre mișcarea scenică a actorului și componentele sale psiho-motrice, lupte scenice, realizarea secvențelor de acțiune, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Din 1980 Szobi Cseh a predat astfel de cursuri interdisciplinare la UNATC "I. L. Caragiale" din București, secțiile actorie, imagine de film si TV, regie de film, regie de teatru. De asemenea, Szobi Cseh a contribuit la formarea a zeci de generații de actori, regizori de teatru, de film și operatori de film și de televiziune, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. Szobi Cseh a derulat din anul 2005 programul social GLADIATOR pentru copii săraci, destinat prevenirii și combaterii delincvenței juvenile. De asemenea, Szobi Cesh a demarat în 2008 programul-metodă pentru copii cu handicappsihic și fizic sever, VIDEO. 

SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. SZOBI CSEH a murit. Celebrul cascador suferea de cancer. De la debutul său, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lungmetraj sau TV, dintre care 25 de producții străine și coproducții. Szobi Cseh a realizat concepția și regia secvențelor de acțiune-lupte, conceperea și/sau execuția cascadelor, coordonarea cascadorilor, interpretarea unor roluri memorabile de film, VIDEO. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-01

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

DUMNEZEU
01 Aug 2014

REQUIESCAT IN PACE!
SARACU'DE EL....
01 Aug 2014

Boala grea! Spun medicii ca la ce mancam, la ce bem, la ce respiram, cancerul devine ca gripa sau raceala, adica foarte raspandit...
CEZAR
01 Aug 2014

Incetul cu incetul se duc marile valori ale acestei tari , DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!!!!!!!!!
DAN
01 Aug 2014

stelele care cad, nu pier...
EUGENIA B
02 Aug 2014

Am pierdut si pierdem multi actori de valoare greu de inlocuitSpre dezamagirea mea, nu se remarca prea multi care sa le ia locul.Condoleante familiei pentru pierderea unui om minunat.
INCETUL CU IINCETUL PIERDEMIN
19 Aug 2014

incetul cu iincetul pierdemin ghilimele de rigoare si dintre hotii tarisoarei noaste scumpe
VERA D.
19 Aug 2014

Incetul cu incetul pierdem si hotii nesatui ai acestei tarisoare scumpe si nepretuite,,,,cum ar fi de-alde Dinu Patriciu si cine stie vor urma si altii,din pacate le raman mostenitorii care vor fura in continuare fara scrupule......as mai spune dar stie toata lumea cum sta treaba in tarisoara nostra
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine