2020-06-02 15:46

Târgul de Crăciun s-a mutat în Piaţa Constituţiei

 |  18:55
Târgul de Crăciun s-a mutat în Piaţa Constituţiei

Fără să anunţe din ce motiv Bucharest Christmas Market nu se va mai ţine în Piaţa Universităţii, Creart (Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, anunţă pe site că a cincea ediţie se va desfăşura în Piaţa Constituţiei. Târgul de Crăciun se va desfăşura între 1-30 decembrie, între orele 10:00- 22:00. Se pare că numărul agenţilor economici a crescut în acest an, dar se estimează că cel al vizitatorilor se va reduce din cauza amplasamentului.

Potrivit site-ului Creart, Târgul de Crăciun Bucureşti (Bucharest Christmas Market) va avea loc între 1 şi 30 decembrie, între orele 10:00- 22:00, în Piaţa Constituţiei. Acesta va include: zona gastronomică, târg de meşteşuguri, casa lui Moş Crăciun, patinoar, carusel, trenuleţ, concerte şi spectacole tradiţionale româneşti. “Evenimentul, devenit o tradiţie a Capitalei, deschide oficial sezonul sărbătorilor de iarnă printr-o serie de atracţii care celebrează Crăciunul autentic românesc, aşteptându-i pe cei mari şi pe cei mici cu delicii culinare din bucătăria autohtonă, spectacole artistice, obiecte realizate manual, decoraţiuni de Crăciun, luminiţe şi personaje de poveste”, spun organizatorii. În cadrul târgului va fi organizată campania umanitară “Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi.

Costurile târgului de anul trecut au fost de 4 milioane de lei, bani care merg la formaţiile şi trupele de muzică, la pază, închirierea toaletelor ecologice, închirierea căsuţelor şi a foişorului. Înscrierile de participare a negustorilor au început încă din luna martie, iar selecţia participanţilor a fost prelungită până la data de 4 noiembrie. “În cazul în care ați mai participat la târgurile din cadrul evenimentelor Creart, nu mai este necesar să trimiteți materialele de prezentare. Cererile incomplete nu vor fi acceptate în procesul de selecție. Criteriile de selecție vor ține cont atât de calitatea estetică a produselor, adecvarea lor la specificul instituției noastre și al evenimentului, cât și de posibilitățile noastre de organizare”, se mai spune pe site-ul instituţiei.

 “Folclorul urban spune că există «înţelegeri» între organizatori şi negustori pentru închirierea căsuţelor. Dacă înscrierile încep încă din primăvară, ar fi bine să se organizeze licitaţii. Nu ştim dacă Primăria Capitalei decontează şi anul acesta preţul căsuţelor date spre închiriere, pentru că nu avem costurile detaliate”, a declarat pentru PUTEREA fostul primar general interimar Ştefănel Marin. Agenţii economici rămaşi pe dinafară, pentru că nu reuşesc să închirieze un spaţiu comercial, vorbesc de şpăgi de 5.000 de euro, care ar fi date din timp organizatorilor. Creart este condusă de Claudia Popa, soţia fostului director ALPAB, Radu Popa, care a fost anchetat de DNA pentru prejudicii de câteva milioane de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine