2020-07-14 13:38

Țările care NU PRIMESC turiști români nici după redeschiderea granițelor

 |  15:56
Țările care NU PRIMESC turiști români nici după redeschiderea granițelor

Cu toate că mai multe țări din Europa și-au redeschis granițele pentru cetățenii Uniunii Europene, există unele care încă nu permit intrarea în țară a turiștilor veniți din anumite zone cu o rată ridicată de infectare.

România face parte din țările cu un număr mare de cazuri de COVID-19, motiv pentru care românii nu pot călători spre anumite țări. Țara noastră are o incidență cumulată a noilor cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori ridicată, de 17,7, fiind depășită doar de Suedia (119,4), Portugalia (43,7) și Marea Britanie (27,4).

Prin urmare, în momentul de față sunt patru țări care și-au redeschis granițele, dar nu primesc încă români sau îi primesc, dar sunt obligați să intre în carantină. E vorba de Danemarca, Malta, Slovacia și Estonia.

Danemarca

Autoritățile din Danemarca au decis redeschiderea granițelor de sâmbătă. Se poate călători în Danemarca din majoritatea țărilor europene, cu șase excepții: România, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta şi Suedia. Ulterior, Ambasada României de la Copenhaga a anunțat că românii pot călători în Danemarca numai dacă au cel puțin șase nopți de cazare rezervate în această țară.

Malta

A decis să primească din nou turiști începând cu data de 1 iulie, dar nu din anumite țări, printre care și România. Țara noastră nu a fost inclusă pe lista țărilor considerate sigure în momentul de față. Lista va fi completată pe baza datelor epidemiologice până la data de 1 iulie și poate fi consultată la adresa visitmalta.com.

Slovacia

Și în Slovacia se poate călători, dar doar cu anumite excepții. Pot vizita țara doar cetățeni din Bulgaria, Cipru, Rep. Cehă, Danemarca, Insulele Feroe, Estonia, Finlanda, Grecia, Croatia, Islanda, Liechtenstein, Lituania, Letonia, Ungaria, Malta, Germania, Norvegia, Austria, Slovenia, Elveţia, Muntenegru, Monaco şi Polonia. Românii nu sunt primiți în momentul de față în Slovacia, potrivit antena3.ro.

Estonia

Autoritățile din Estonia primesc turiști, chiar și din România, dar e foarte important de precizat că aceștia ar fi nevoiți să stea izolați timp de două săptămâni în această țară. Măsura e impusă pentru cetățenii din Polonia, Suedia, România, Bulgaria, Portugalia și Marea Britanie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz