2020-07-14 04:33

Taxa de salubrizare majorată cu 140%, impusă în Sectorul 4 de edilul Daniel Băluță, anulată de Tribunalul București

 |  14:14
Taxa de salubrizare majorată cu 140%, impusă în Sectorul 4 de edilul Daniel Băluță, anulată de Tribunalul București

La sfârșitul anului trecut și începutul acestui an, prin două hotărâri ale Consiliului Local al Sectorului 4, edilul Daniel Băluță, a majorat taxa de salubrizare, pentru toate persoanele fizice și juridice, cu 140% față de anul 2017.

Însă, imediat, cei cinci consilieri PNL din Consiliul Local Sector 4 -  Răzvan Sava (fost primar general interimar al Capitalei), Adrian Turmac, Daniel Ștefan, Adrian Nicolae și George Ștefan, au contestat în instanță cele două hotărâri de majorare a taxei de salubrizare. Miercuri, Tribunalul Municipiului București (TMB) a hotărât suspendarea celor două hotărari de Consiliul local și anularea altor două astfel de HCL-uri care care stabileau taxa de salubrizare în Sectorul 4.

“Practic, prima instanță a anulat aberațiile din cele două hotărari, cea din decembrie 2017 și cea din ianuarie 2018: plată diferențiată în funcție de venit, sumele de 80 lei/mc plus 40 de lei dacă se depășește suprafața de 2.000 mp, plata taxei de către firme indiferent dacă au sau nu activitate. Deocamdată s-a obținut suspendarea încasării taxei până la sentința definitivă. Ca atare, se revine la vechea taxă, cea de 5,03 lei/lună pentru persoanele fizice și de 50 lei pentru persoanele juridice și se adresează doar societăților care au activitate”, a declarat Răzvan Sava pentru PUTEREA. Trebuie precizat că, prin cele două hotărâri promovate de primarul Daniel Băluță, s-a decis ca din acest an “pentru persoanele fizice cu venituri nete lunare sub 2.000 de lei, taxa de salubrizare datorată va fi de 6 lei/lună/persoană iar pentru persoanele fizice care au venituri lunare nete peste 2.000 de lei, taxa de salbrizarea datorată este 9,6 lei/luna/persoană”.

Totodată, s-a decis achitarea “în cuantum de 80 de lei/lună pentru fiecare altă entitate indiferent de forma de organizare, cum ar fi: persoanele juridice, persoanele fizice care exercită orice profesii liberale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile familiale și inreprinderile individuale etc, care au sediul social și/sau punctul de lucru activ/expirat, indiferent dacă se desfășoară sau nu activitate economică, excepție făcând doar contribuabilii care se află în suspendare de activitate sau sunt radiați din registrele organelor competente”. De asemenea, în cazul neachitării anticipat sau până la data de 20 ale fiecărei luni, pentru luna anterioară, “taxa va fi de 12 lei/lună/persoană, indiferent de veniturile persoanei (inclusiv minori)”.

În urma acestei hotărâri a TMB, care nu este definitivă, locuitorii Sectorului 4 au inițiat și o petiție online pentru demiterea primarului Daniel Băluță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-07Parerea ta...

MIKIM
07 Iun 2018

DNA! SA VINA SA IL IA!
ANONIM
07 Iun 2018

Oricum.bani sint luati....va da oare ps4 dobânda la banii încasări in plus ....vrabia mihai viteazu ....vezi parcarea palatul copiilor ...ursul latre. Caravana merge ....nu va păți nimic acest invers de primar
ANONIM
07 Iun 2018

A facut varza tot sectorul cu bordurile . Dar si ciulini de beton in mijlocul trotuarelor . Sa vedem ce idei ii mai vine . A aprobat construirea de blocuri in parcul Tineretului . Sa vedem ce locuri de parcare si recreere le da ??????
MITICA GOARNA
08 Iun 2018

Ganditi-va ca acest individ va beneficia de pensie speciala!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz