2020-07-03 22:42

TAXE ABSURDE la români: taxa pe tras clopotul la înmormântare

 |  23:27
TAXE ABSURDE la români: taxa pe tras clopotul la înmormântare

În ultima şedinţă a Consiliului Local Satu Mare, consilierii locali au aprobat taxele care vor fi practicate la nivelul municipiului Satu Mare în anul 2017, pentru diferite servicii. Cei care au o rudenie pe care o înmormântează sunt supuşi la o serie de cheltuieli neprevăzute, una dintre acestea fiind chiar taxa pe tras clopotul la înmormântare, scrie Adevarul.

Unele dintre aceste taxe le reprezintă şi taxele pe care cei de la Administraţia Domeniului Public le vor percepe sătmărenilor pentru diferite servicii, precum închirierea de spaţii sau gherete în pieţe, taxe pentru vânzătorii ambulanţi, taxele de parcare.

 Toate taxele din municipiul Satu Mare au rămas la valoarea anului 2016, doar că multe dintre aceste taxe nu erau cunoscute de către sătmăreni. Unele dintre taxele a cărui preţ s-a decis să fie egal cu cel din 2016 este şi una dintre cele mai absurde şi ciudate taxe auzite până acum la nivelul ţării, taxa pe tras clopotul la înmormântare în cimitirul de pe strada Amaţului. Pentru ca la o înmormântare cineva să aibă parte de sunetul clopotelor, se va plăti 21 de lei.

La o înmormântare, cei care doresc asistenţă tehnică, alta decât săpatul gropii, trebuie să scoată din buzunar suma de 208 lei. Pentru asistenţă la montarea pietrei funerare se plăteşte 31 de lei iar pentru întreţinerea cimitirului pe un an de zile taxa este de 33 de lei.

De asemenea se plăteşte chiar şi pentru ridicarea capacului. Dacă este vorba de o criptă de două persoane, dacă acestea sunt suprapuse, atunci taxa este de doar 115 lei, dar dacă este vorba de o criptă cu două persoane alăturate şi capacul este mai mare, taxe creşte şi ea, la 213 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz