2020-01-24 06:48

Teama de pesta porcină mută Crăciunul în plină vară

 |  20:15
Teama de pesta porcină mută Crăciunul în plină vară

Sute de porci sunt sacrificaţi, în aceste zile, în cea mai mare parte a localităţilor din judeţul Giurgiu, judeţ în care pesta porcină se extinde vertiginos, de la o zi la alta

Deşi termometrele arată temperaturi caniculare, sătenii din localităţile judeţului Giurgiu au intrat în “febra” pregătirilor de Crăciun! Nu este, din păcate, o glumă, ci o realitate tristă.

Teama că pesta porcină ar putea să apară în orice moment şi în localităţile lor îi face pe giurgiuveni să decidă să-şi taie animalele şi să pună carnea în congelatoare, ca să nu rămână fără porcii crescuţi “pe bătătură”. Asta pentru că ştiu că, odată apărut chiar şi un singur caz de îmbolnăvire, toţi porcii ar urma să fie omorâţi de autorităţi.

Aşa se face că în aceste zile, mai în toate satele judeţului porcii sunt sacrificaţi, ca în ajunul Crăciunului.

Datele oficiale ale DSV arată că în judeţ sunt confirmate 33 de focare de pestă porcină la porcii domestici, în 14 localităţi, iar numărul focarelor confirmate creşte de la o zi la alta.

Inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ au fost confirmate patru focare, într-un cartier mărginaş, unde toţi porcii au fost omorâţi de autorităţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray