2020-02-29 03:09

Telecabina de la Bâlea Lac este din nou funcţională, după trei zile de pauză cauzată de o defecţiune

 |  16:44
Telecabina de la Bâlea Lac este din nou funcţională, după trei zile de pauză cauzată de o defecţiune

Florentin Dincă

Telecabina care merge la Bâlea Lac, la cota 2.034 m, este din nou funcţională, după o pauză de trei zile determinată de o defecţiune. În această perioadă a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac.

”Persoanele care vor sa urce la cota 2.034 pot face acest lucru după programul obişnuit 09.00 – 17.00”, a spus Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al firmei care administrează telecabina de la Bâlea.

Telecabina de la Bâlea s-a defectat, marţi după-amiază. Astfel, 70 de turişti care au urcat la Bâlea Lac nu au mai putut coborî. Turiştii rămaşi la Bâlea Lac în noaptea de marţi spre miercuri au primit cazare gratuită şi o masă caldă la cabanele din zonă. Printre cei 72 de turişti blocaţi pe munte erau şi 34 de copii din Craiova.

Turiştii au fost coborâţi miercuri cu două elicoptere, unul venit de la Bucureşti şi altul de la Cluj, până în zona localităţii Cârţişoara, unde au fost evaluaţi de către medicii SMURD. Tot în localitatea Cârţişoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a montat un cort încălzit.

Totodată, Lidia Bădilă a declarat pentru Mediafax că rezervările la Hotelul de Gheaţă şi la cabana administrată de firmă au fost anulate pentru acest sfârşit de săptămână: "Toate rezervările au fost anulate şi au fost amânate pentru luna februarie. În funcţie de cum evoluează situaţia, luăm în calcul şi anularea tuturor rezervărilor până la finalul lunii ianuarie".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine