2020-01-28 16:35

Telefoanele din închisori vor fi bruiate

 |  20:14
Telefoanele din închisori vor fi bruiate

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc a declarat că vrea bruierea tuturor telefoanelor pe care deţinuţii le folosesc pe ascuns în închisori.

După nenumăratele cazuri în care deţinuţii folosesc telefoane primite de la rude şi prieteni pentru a-şi conduce „afacerile ilegale” de după gratii, Ministerul de Justiţie a decis să ia măsuri drastice.

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că deținuții utilizează aceste aparate pentru a comite infracțiuni.

„Sunt reguli foarte clare despre cum pot fi utilizate telefoanele mobile în legătură cu familia, dar sunt breșe pe care uneori deținuții le găsesc și utilizează telefoane mobile, nu neapărat pentru a vedea ce mai face soția sau copilul, ci, din păcate, de multe ori pentru a comite în continuare infracțiuni“, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, la Protv.

Proiectul, avizat de Guvern este doar o etapă în cadrul unuia mai larg pe care îl are ANP, prin care vrea să blocheze accesul la astfel de sisteme interzise.

Robert Cazanciuc a mai spus că este vorba de un proces care se întinde pe mai mulți ani, în colaborare cu Autoritatea de reglementare în comunicații. Asta însemană că, Administrația Națională a Penitenciarelor va plăti, din bugetul propriu, între 5 mii și 10 mii de euro pe lună pentru acest sistem care blochează telefoanele mobile folosite de deținuți.

Conform proiectului de lege, în fiecare temniță va fi instalat un aparat de bruiaj poziționat astfel încât să afecteze doar compartimentul celulelor, nu și pe cel al gardienilor, care vor putea să folosească telefoanele mobile și de la serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine