2020-08-05 01:49

Teodor Mărieş, despre dosarul Mineriadei: Nu am speranţe, sunt aceiaşi procurori

 |  12:16
Teodor Mărieş, despre dosarul Mineriadei: Nu am speranţe, sunt aceiaşi procurori

Preşedintele Asociaţiei Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a declarat, miercuri, referitor la dosarul Mineriadei, că nu are la cine să aibă speranţe, în condiţiile în care sunt aceiaşi procurori. Mărieş a ţinut să precizeze că acest caz trebuie soluţionat, „cu sau fără ei”.

"N-am la cine să am speranţe, sunt aceiaşi procurori. N-au avut încotro şi au redeschis dosarul din cauza deciziei CEDO. Dar am credinţa că într-o zi (dosarul Mineriadei, n.r.) trebuie finalizat, cu sau fără ei. E obligaţia statului român", a declarat Teodor Mărieş, pentru Mediafax.

Acesta a mai spus că Asociaţia 21 Decembrie a depus plângere din 1990, pentru vandalizarea sediului său şi agresarea mai multor membri în timpul Mineriadei. De asemenea, în 2005, a fost nevoit să depună o nouă plângere pentru a opri prescrierea faptelor.

Parchetul ICCJ a anunţat, miercuri, începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infracţiunii contra umanităţii. De asemenea, procurorii i-au adus la cunoştinţă lui Ion Iliescu că are calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii contra umanității în acest caz. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-21

In legatura cu acest articol...

UPDATE. Ion Iliescu, suspect în dosarul Mineriadei

Dosarul Mineriadei. Fostul director SRI Virgil Măgureanu, la Parchet
Parerea ta...

DAN IOSIF
21 Oct 2015

Maries spune tot ce stii de la mine.In timpul mineriadei din Bucuresti geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei, s-a ocupat pe 14 iunie 1990 cu încazarmarea, echiparea și hrănirea a circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ajutoarele sale de nadejde au fost locotenenţii majori izmenarul pretins academician Gabriel Oprea şi veselaru -spalator de blide - Eugen Bejinariu, ambii deveniti parlamentari pt “serviciile” criminale facute imotriva normalitatii. Tot cu ocazia mineriadei sediul Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti a fost luat cu asalt de 60 de ortaci, doar 4-5 dintre ei fiind mineri, restul cadre ale Batalionului 404 aparţinând DIA, echipaţi în mineri, cu căşti, lămpaşe şi bate, toate furnizate de locotenenţii majori izmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, din dispoziţia geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei. Drept urmare a serviciilor făcute lui Ion Iliescu pe timpul mineriadelor din 1990, Ilie Botoş peste noapte a fost facut magistrat militar de către unchiul său geal Ioniţă Botoș. În 2002 procurorul militar Ilie Botoş a fost numit si procuror șef-adjunct la Parchetul Naţional Anticorupţie. În 2003, la vârsta de 38 de ani, a fost avansat la gradul de general de brigadă pt ca a OBSTRUCTIONAT Dosarele REVOLUTIEI si MINERIADEI.(fără să fi urmat măcar cursurile unei şcoli militare de ofiţeri) şi totodata a fost numit procuror General al României, funcție pe care a ocupat-o până în 2006.A a fost consilier a lui Ponta V V si om de taina a vicelui izmenar Oprea G care l-a numit secretar de stat la MAI militarizand institutia si deviind mersul firesc al democratizarii acesteia.
FBI
21 Oct 2015

Izmenarul pretins academician Gabriel Oprea şi veselaru -spalator de blide - Eugen Bejinariu, amindoi au condus asa zisi mineri la adresele partidelor politice istorice si alte locatii din Bucucureasti.
IACA...
23 Oct 2015

Câtă dreptate-a avut...a știut ce măgari trag la căruță!
ISTORIC
23 Oct 2015

IZMENARUL ERA GORILA LUI MIRON COZMA . SINT FILME SI FOTOGRAFI , CU EI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz