2020-02-28 23:04

Terapia cu oxigen hiperbar, oferită în mod gratuit victimelor #Colectiv: „Omenia dintre noi face minuni!”

 |  19:10
Terapia cu oxigen hiperbar, oferită în mod gratuit victimelor #Colectiv: „Omenia dintre noi face minuni!”

„Sub nici o formă să nu îmi menţionaţi numele, nu vreau să fiu cunoscut eu în această situaţie tragică, nu caut celebritate, nici reclamă. Vreau ca lumea să ştie doar despre tratamentul pe care eu îl ofer în mod gratuit oricăreia dintre persoanele care suferă din cauza tragediei din clubul Colectiv. Omenia dintre noi face minuni!”, ne-a spus, pe un ton vehement, reprezentantul în România al terapiei cu oxigen hiperbar. Omul cu suflet mare, care insistă să rămână anonim, s-a alăturat, astfel, câtorva zeci de companii din România şi străinătate care contribuie la salvarea vieţilor „victimelor #Colectiv”. Medicamente, hrană, consiliere psihologică, tratamente şi terapii care contribuie la recuperarea tinerilor arşi, toate aceste mâini de ajutor formează un cordon invizibil de fapte bune strâns în jurul tragediei din clubul Colectiv.

„Nu aveam cum să rămân rece în faţa unei asemenea tragedii. S-a întâmplat un lucru îngrozitor şi fiecare dintre noi trebuie să întindem mâna aşa cum putem. Unii mai mult, unii mai puţin. Important este să nu întoarcem spatele celor care au nevoie de ajutor. Omenia dintre noi chiar face minuni”, ne-a declarat omul din spatele centrului de oxigenoterapie hiperbară deschis în Bucureşti. „Toţi cei afectaţi de pe urma incendiului îngrozitor din clubul Colectiv trebuie să ştie că uşa centrului nostru le este deschisă, că vor beneficia de şedinţe gratuite de oxigenoterapie hiperbară, indiferent de numărul lor. Din experienţa mea, unui pacient îi sunt necesare de la zece până la treizeci de şedinţe pentru a se observa îmbunătăţiri”, continuă acesta. Keanu Reeves, Oprah, Madonna, David Beckham sunt doar câteva dintre celebrităţile care folosesc tratamentul cu oxigen hiperbar în tratarea diverselor afecţiuni de care suferă.

Ce este terapia cu oxigen hiperbar

- În terapia cu oxigen în mediu hiperbar pacientul respiră oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică. Acest tratament permite creşterea cantităţii de oxigen care circulă prin corp. Efectul terapiei este acela că organismul devine hiperoxigenat, iar respirarea oxigenului pur sub presiune măreşte abilitatea organismului de a se vindeca.

- Studiile au demonstrat că oxigenul hiperbar sporeşte producţia de celule stem din organism cu aproximativ 800%. Celulele stem ajută la refacerea ţesuturilor, organelor afectate, având un rol fundamental în procesul de vindecare, mai cu seamă în arsurile pielii.

- Oxigenoterapia hiperbară activează celulele albe din sânge pentru a lupta împotriva infecţiilor, creşte rezistenţa la infecţii, precum şi vindecarea rănilor, TOH, de asemenea, ajută şi la reducerea inflamaţiei şi a stresului oxidativ.

- Oxigenoterapia hiperbară reduce sau elimină efectele substanţelor toxice, bacterii, virusuri și ale infecţiilor prin creşterea nivelului de oxigen al ţesuturilor.

- Oxigenoterapia hiperbară stimulează formarea vaselor de sânge (angiogeneza) și colagen (ţesut conjunctiv).

- Terapia hiperbară are aplicaţii medicale reale şi a fost aprobată de către Medicare ca un tratament natural pentru condiţii specifice, inclusiv intoxicarea cu monoxid de carbon și răni care se vindecă foarte greu sau nu se vindecă deloc.

CASETA

Oxigenoterapia hiperbară este utilizată cu succes în afecţiuni ale pielii şi ţesuturilor moi, dar şi ale aparatului respirator, precum:

Arsuri termice, chimice, de iradiere

Degerături

Opăriri

Infecţii cutanate (erizipel, piodermite, actinomicoze, aspergiloze, infecţii cu bacterii Gram negative, infecţii nosocomiale)

Xerodermie

Ulcere cutanate (din insuficienţă venoasă, arterita obliterantă, fumat, diabet )

Gangrena gazoasă

Gangrena Fournier

Transplanturi cutanate şi miocutanate

Necroza ţesuturilor moi

Grefe de piele şi flapsuri (compromise)

Varice

Pierderi de sânge

Intoxicaţii (monoxid de carbon, fum, cianură şi alte substanţe toxice)

Boala de decompresiune sau de cheson (la scafandri, aviatori, ascensiune montană la altitudini foarte mari)

Hipoxie intrauterină sau perinatală

Stop cardiorespirator

Edem pulmonar

Embolie pulmonară

Varice esofagiene

Cine a mai sărit în ajutorul tragediei Colectiv

-Cazare gratuită în Bucureşti pentru rudele victimelor de la SKAL Internaţional România, Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest şi VOGUE Hostel şi Umbrella Hostel;

- Mâncare şi băutura pentru medici şi donatori de la Trenta Pizza, Calif, Pizza Hut Delivery România, Joseph Restaurant, Cinema City România,Starbucks România, MEGA IMAGE, AQUA Carpatica, Oala cu Bunătăţi, Fabio Pizza, Pizza Pizzicato, PepsiCo;

- Bilete de avion pentru rudele de gradul 1 şi 2 din străinătate de la Vola.ro

- Uber şi Black Cab ajută cu transport gratuit pentru donare;

- Compania RVG va suporta integral costurile biletelor de autocar pentru rudele de gradul I şi II ale celor decedaţi, dacă acestea se află acum în oraşele Darabani, Dorohoi, Botoşani, Suceava, Fălticeni, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Rm. Sărat şi doresc să ajungă la BUCUREŞTI;

- Medlife oferă tratament în regim ambulatoriu;

- Farmacia Materna donează produse pentru vindecarea plăgilor arse;

- Istt Tratamentul Traumei oferă consiliere psihologică - programul de 6 şedinţe de asistare psihologică de criză este oferit gratuit + Colegiul Psihologilor din România + Institutul pentru Fericire + Psihomedeor- Consultanta Psihologică, Psihoterapie + Fundaţia Estuar + Asociaţia Română de Psihoterapie Integrativă;

- Se oferă gratuit un control medical la orice specialitate din cadrul clinicilor Medcenter.

CONTACT

Centrul de oxigenoterapie hiperbară se afla pe strada Nicolae G. Caramfil nr. 22, et. 1, ap. 103, sector 1, Bucureşti.

Telefon: 0722 10 00 51

Adresa de email: contact@hiperbar


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-03

Mai multe imagini:
Terapia cu oxigen hiperbar, oferită în mod gratuit victimelor #Colectiv: 'Omenia dintre noi face minuni!”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine