2020-07-10 14:53

Topul destinaţiilor: românii aleg insulele greceşti sau plajele din Costa Blanca

 |  21:01
Topul destinaţiilor: românii aleg insulele greceşti sau plajele din Costa Blanca

În topul destinaţiilor de vară pe care le aleg turiştii români se remarcă în continuare insulele greceşti, dar şi Costa Blanca, una dintre cele mai apreciate coaste ale Spaniei. Preferinţa pentru aceste destinaţii s-a conturat de-a lungul anilor datorită turiştilor mulţumiţi de ofertele achiziţionate şi de condiţiile în care şi-au desfăşurat vacanţa.

Românii preferă să meargă în vacanţe despre care au primit deja informaţii de la prieteni sau familie, fiind astfel asiguraţi de calitatea serviciilor pe care le vor primi. Cele mai vândute vacanţe la nivelul ţării sunt în cunoscutele insule greceşti, Mykonos, Santorini, Kos, Zakynthos şi Creta, dar şi sejururile în Costa Blanca. Destinaţiile sunt apreciate pentru diferite aspecte, fie pentru plajele liniştite, peisajele impresionante, cât şi pentru viaţa de noapte. Atmosfera cosmopolită şi peisajele vulcanice sunt doar două dintre motivele pentru care turiştii preferă vacanţele în Santorini. Este cea mai populară destinaţie de vacanţă din Grecia în această vară, cele mai cunoscute plaje fiind cele din Perissa, Kamari sau Perivolos. Satele de pe insulă sunt considerate cele mai frumoase aşezări de pe insulele greceşti, iar plaja Roşie este renumită pentru aspectul său pitoresc, dar şi pentru nisipul său roşiatic.

Mykonos, insula care nu doarme niciodată, este una dintre preferatele turiştilor români. Cei mai tineri dintre aceştia apreciază viaţa de noapte de pe insulă, cea mai diversificată din Grecia. Plaja devine loc de socializare şi dans, aflându-se în topul destinaţiilor de vacanţă din Europa pentru cei mai petrecăreţi turişti. Cluburile, restaurantele şi barurile din Mykonos sunt pline cu turişti de la apus până la răsăritul soarelui. Pentru un circuit în Cyclade (Mykonos, Paros, Naxos), românii plătesc de la 655 de euro de persoană. Turiştii români care aleg să meargă în vacanţă în Spania au preferat în acest an plajele din Costa Blanca, potrivit Paralela 45. Premiate cu Blue Flag şi White Flag, plajele din Costa Blanca pot fi atât animate, cât şi liniştite. Nisipul fin, intrarea lină în apă şi marea limpede au adus coastei renumele din prezent. Cele mai cunoscute staţiuni din zonă sunt Benidorm, Calpe şi Albir. Descrisă drept un mic Manhattan, staţiunea Benidorm este cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic şi oferă atât experienţe liniştite în zona veche a oraşului, cât şi distracţie în zona Levante, aflată de-a lungul ţărmului. Preţul unui circuit cu destinaţia Andalucia şi Costa Blanca porneşte de la 635 de euro pentru o persoană. Vara anului 2015 aduce o confirmare a preferinţelor turiştilor români pentru litoralul Greciei şi Spaniei, atât de căutate în ultimii ani. Fie că preferă destinaţiile de relaxare sau pe cele unde distracţia se află pe primul loc, românii ţin în continuare cont de recomandările primite din partea cunoscuţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz