2020-08-11 16:23

Traficul feroviar, BLOCAT în judeţul Caraş-Severin. Mai multe trenuri, ANULATE

 |  14:43
Traficul feroviar, BLOCAT în judeţul Caraş-Severin. Mai multe trenuri, ANULATE

CFR Călători a anunţat, într-un comunicat de presă, că traficul feroviar este blocat în continuare în judeţul Caraş-Severin, după ce patru vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. În urma acestui incident, mai multe trenuri au fost deviate pe rute ocolitoare, două fiind anulate.

Sursa citată a menţionat că „în urma întreruperii circulaţiei feroviare pe secţia Băile Herculane-Caransebeş, din cauza deraierii unor vagoane de marfă între staţiile Vălişoara-Valea Timişului, o parte din trenurile de călători circulă pe rută ocolitoare până la redeschiderea liniei, iar la unele se realizează transbordarea pasagerilor cu mijloace auto”.

„Trenurile IR 72 şi IR 73 Bucureşti Nord - Arad - Lokoshaza şi retur circulă pe rută ocolitoare prin Filiaşi - Târgu Jiu - Simeria - Arad şi retur, IR 1695, IR 12196 Bucureşti Nord - Timişoara Nord şi retur, IR 1992, IR 1991 Mangalia - Timişoara Nord şi retur circulă pe ruta ocolitoare Filiaşi - Târgu Jiu - Simeria - Arad - Timişoara Nord şi retur”, a precizat CFR Călători.

Totodată, trenurile IR 1995 şi IR 1996 Craiova - Deva şi retur se anulează, iar trenurile IR 1997 şi IR 1998 Caransebeş - Mangalia circula pe rută ocolitoare.

CFR Călători a mai precizat că există trenuri la care se asigura transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între Slatina Timiş - Caransebeş şi retur.

„La trenurile IR 72 Bucureşti Nord - Arad - Lokoshaza, IR 1691 şi IR 1693 Bucureşti Nord - Timişoara Nord se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Slatina Timiş şi Caransebeş, iar din staţia Caransebeş pasagerii îşi pot continua călătoria la Timişoara Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulaţie, iar la trenurile IR 73 Lokoshaza - Arad - Bucureşti Nord, IR 1692 şi IR 12196 Timişoara Nord - Bucureşti Nord se asigură transbordarea pasagerilor cu mijloace auto între staţiile Caransebeş şi Slatina Timiş, iar din staţia Slatina Timiş pasagerii îşi pot continua călătoria pe ruta Slatina Timiş - Craiova - Bucureşti Nord cu trenuri suplimentare sau cu alte trenuri din programul de circulaţie”, se arată în comunicatul CFR Călători.

Potrivit sursei citate, trenurile IR 480 şi IR 481 se anulează pe ruta Filiaşi - Orşova - Caransebeş - Arad şi retur şi circulă pe ruta ocolitoare Filiaşi - Târgu Jiu - Deva - Arad şi retur.

Trei vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu motorină, au deraiat, duminică seară, traficul feroviar între Caransebeş şi Timişoara fiind blocat.

Reprezentanţii CFR au precizat că trei vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, duminică seară, pe ruta Caransebeş-Timişoara. Accidentul feroviar s-a produs între localităţile Vălişoara şi Valea Timişului din judeţul Caraş-Severin.

Trenul aparţine unui operator privat şi circula de la Brad Rafinărie până în gara Timişoara Est.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-07Parerea ta...

ALO, DNA...
07 Sep 2015

“Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care NU A MAI ORGANIZAT LICITATIE, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si INTABULAT. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, in 2014, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei. Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au “imbolnavit”, iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii.” Fostul ministru RUS, stia probabil ca PSD-ul este o interminabila pepiniera penala. Si ce ? In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, fara licitatie , catre societatea Informatica Feroviara(UNDE ESTE MARE SEFA , SOTIA FOSTULUI MANAGER PRIVAT”SMART” DE LA CFR CALATORI, DOROBANTU VALENTIN), suma de 7.200.000 de lei pentru servicii informatice. De ce nu s-a facut licitatie? Numai bosul CFR Calatori, Vasile Secara si ulterior Szentes Iosif, pot spune, dupa ce se vor consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie- Carmen Maria P
JAF ?
07 Sep 2015

... Popescu. Poate Corpul de control al ministrului Ghiocel Iulian Matache va verifica si achizitiile “in totalitate legale” de la CFR Calatori pastorite de Carmen Maria Popescu, dar si aranjamentele acesteia cu Dorobantu Valentin, Vasile Secara , Szentes Iosif si Elena Miu. Ori poate se verifica cum un teren extrem de valoros de la Cluj al companiei CFR Calatori, a ajuns la un om de afaceri din anturajul lui Ioan Rus? Ministrul Transporturilor,Ghiocel Iulian Matache , nu aude nu vede dar stie? DNA , sa controleze toate dosarele de achizitii “in totalitate legale” din perioada 2013-2014-2015 de la CFR Calatori? Oare s-a auzit de Secara Vasile(inculpat), Dorobantu Valentin(dirijorul trenurilor pe la REGIOTRANS Bv.), Carmen Maria Popescu(“regina achizitiilor” de la CFR Calatori), Miu Ileana(director economic),Liliana Constantinescu(sef oficiu juridic),Claudiu Dumitrescu(fost membru CA,inculpat), Alexandrina Gatej(fosta presedinte CA),Dana Galben Rachila(membru CA pe viata?),Gavris Teodor(inculpat), Nita Robert, Timis Bogdan, Protopopu Gabriel Telu(inculpat),Berindean Nicolae(inculpat),Szentes Iosif(manager privat la CFR Calatori,lasat de Dorobantu si Secara sa pastoreasca ce a mai ramas din societate) Litra Marcel,Mantoiu Cornel ,Zaharia Adrian, etc? Dar pe unde “zace” raportul Ministrului Transporturilor, Ramona Manescu inaintat la organele competente ,referitor la activitatea “ireprosabila” a unora de mai sus in decursul anului 2013 din care rezultau clar probe pentru comiterea unor posibile fapte de coruptie? Ulterior, fostul ministru, Ioan Rus l-a impus ca manager general pe udemeristul Iosif Szentes. Acesta s-a remarcat in anii trecuti prin faptul ca impreuna cu fostul director general al CFR Calatori, Valentin Dorobantu zis “SMART”, in prezent dirijorul trenurilor private de la Regiotrans Brasov si ulterior cu Vasile Secara,in prezent inculpat , au tesut mersul trenurilor in interesul companiilor private de transpo
ANONIM
07 Sep 2015

... feroviar de calatori, punand astfel umarul la ruinarea companiei de stat? Cei care au condus CFR Călători în ultimii ani ,cum ar fi si Dorobanţu Valentin, Secara Vasile,Szentes Iosif , au fost preocupaţi să falimenteze compania de stat? Singura lor grijă a fost să umfle conturile „băieţilor deştepţi” de la calea ferată prin subvenţii foarte mari, în timp ce compensaţiile pentru CFR Călători erau tot mai modeste în raport cu numărul călătorilor. În acelaşi timp, în 2012 şi 2013, fostul director general Valentin Dorobanţu a depus eforturi susţinute ca mersul trenurilor să fie intocmit în funcţie de interesele băieţilor deştepţi de la calea ferată, cedând astfel o serie de trasee rentabile ale CFR Călători în favoarea operatorilor privaţi de transport feroviar de calatori?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz