2020-04-05 10:38

Traian Băsescu prevestește dezastrul după sărbători: ”Vom fi a doua țară afectată de coronavirus”

 |  15:45
Traian Băsescu prevestește dezastrul după sărbători: ”Vom fi a doua țară afectată de coronavirus”

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că statul român trebuie să-i convingă pe cetățenii români din Italia să nu vină în țară de sărbători, ca o măsură de precauție împotriva epidemiei de coronavirus.

"(...) Noi vom fi a doua țară afectată datorită numărului mare de cetățeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum și veți vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetățenii are, în primul rând statul român și anume să-i convingă pe cetățenii români din Italia să stea în Italia. (...). Ce trebuie să înțelegem toți: prevenire epidemiilor prin carantină sau diminuarea efectului epidemiilor prin carantină este una dintre cele mai dure măsuri pe care un stat le poate lua".

Întrebat dacă ar trebui pusă problema unei recomandări legată de o restrângere a participării la acele slujbe din perioada de Paște, fostul șef de stat a declarat: "Categoric da. Și trebuie făcută din timp, anunțată, iar românii rugați să nu vină și dacă vin, anunțați că intră în carantină. Și Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este rațională și nu cred că nu se va găsi înțelegere la patriarh și la sinod și țineți cont că avem un patriarh extrem de pragmatic" a declarat Traian Băsescu la Digi24.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-07

In legatura cu acest articol...

Două noi cazuri de coronavirus în România. Avem 11 pacienți infectați

După ce Vietnamul a reușit vindecarea celor 16 infectați, o tânără venită din Europa reactivează virusul SARS-CoV-2, o nouă tulpină a COVID-19
Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
07 Mar 2020

ce le stie securistulPetrov pe toate....e si doctor mai nou?Virusul nu rezista la caldura sa-i spuna si lui cineva.Unde a studiat medicina a dat cu limba in curul tigancii de plescoi sa vada ce gust are virusul?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine