2020-05-29 09:52

Traian Băsescu și soția sa depun jurământul ca cetățeni ai Republicii Moldova

 |  16:03
Traian Băsescu și soția sa depun jurământul ca cetățeni ai Republicii Moldova

Fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, vor depune joi jurământul ca cetăţeni moldoveni, evenimentul urmând să aibă loc, la ora 16.00, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

”Domnul Băsescu este «constrâns» de două termene: primul este legat de legislaţia Republicii Moldova care prevede că, dacă în termen de şase luni persoana nu depunde jurământul, ea pierde dreptul de a obţine cetăţenia, iar al doilea termen este legat de alegerile prezidenţiale la care dânsul a declarat că intenţionează să participe”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova, Mihai Gribincea.

Ulterior, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru a obţine paşapoartele moldoveneşti.

Jurământul fostului preşedinte al României vine în contextul în care în Republica Moldova au loc alegeri prezidenţiale, în turul doi urmând a se confrunta socialistul Igor Dodon şi pro-europeana Maia Sandu. 

Traian Băsescu a afirmat luni că, în turul al doilea, care se va desfăşura în 13 noiembrie, Maia Sandu va obţine 53% din voturi, iar Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România.

De altfel, el doreşte să voteze în turul al doilea al prezidenţialelor din Republica Moldova.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-01Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Noi 2016

JURAMANTUL QIOMBETELUI>>>>JUR SA VA FUR BANII....SA VA UMPLU DE CURVE DE LA PLESCOI CARE FURA PENTRU MINE...SA VA FUR PROPRIETATILE.....SA VA TRAG TOT FELUL DE TZEPE>>>>>>FRAIERILOR CARE MA VOTATI.....SA MURITI PROSTI SI SARACI...ACUM SI IN VECII VECILOR....AMIN.......MA PIS PE RELIGIA VOASTRA...EU SUNT SATANIST...SUG LICURICIUL.....KABALLA JYDANEASCA.....LING MARUL FOFOLOANCA DE PLESCOI....FRATEMEU E TRAFICANT DE ARMAMENT PUSCARIAS....HA HA HA...V-AM TRAS TZEPE...HA HA HA...UNDE E UDREA SA-I MAI TRAG O LIMBA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine