2020-07-02 17:38

Transport cu 16.500 de oi REȚINUT în Portul Midia, după ce s-au constatat NEREGULI

 |  16:12
Transport cu 16.500 de oi REȚINUT în Portul Midia, după ce s-au constatat NEREGULI

ANSVSA anunţă că inspectorii instituţiei au reţinut, în Portul Midia, un transport de ovine, după ce s-a constatat că pe nava respectivă, care urma să transporte 16.500 de oi, condiţiile nu erau corespunzătoare: nu toate boxele aveau jgeaguri de adăpare suficiente, iar furajele încărcate erau insuficiente. Animalele vor rămâne cazate în condiţii bune până la remedierea situaţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după accidentul produs duminică, în care a fost implicată nava de transport animale vii Queen Hind, din dispoziţia preşedintelui ANSVSA, s-au întreprins acţiuni suplimentare pentru o mai bună gestionare a situaţiei.

În acest sens, s-a dispus suplimentarea echipelor de medici veterinari oficiali care verifică îmbarcarea pe nave a animalelor din Postul de Inspecţie la Frontieră Constanţa Nord, cu câte 5 medici veterinari oficiali din cadrul DSVSA Constanţa.

În 29 noiembrie, au fost supuse controlului sanitar veterinar de către aceste echipe cu efectiv mărit două nave care intenţionau să transporte animale către Arabia Saudită.

"La una dintre nave, autorizată sanitar veterinar pentru transportul animalelor de către DSVSA Constanţa, inspectorii au depistat neconformităţi privind echipamentele necesare asigurării bunăstării şi trasabilitatea animalelor. Precizăm că nava urma să transporte un număr de 16.500 de ovine, iar la data efectuării controlului era încărcată în jur de 50% din efectivul destinat acestui transport", arată ANSVSA, citeaza NEWS.RO.

În ceea ce priveşte facilităţile de hrănire şi cele de adăpare s-a constatat că nu toate boxele erau dotate cu un număr corespunzător de jgheaburi de adăpare. De asemenea, cantitatea de furaje încărcată era insuficientă faţă de cea necesară.

"Ca urmare, ANSVSA a decis reţinerea transportului respectiv. Pentru evitarea stresului, animalele aflate la bordul navei rămân cazate în condiţii de bunăstare. Serviciile veterinare supraveghează ca personalul navei să asigure hrănirea şi adăparea acestora. Animalele vor fi menţinute pe navă până la remedierea neconformităţilor constatate, dar nu mai mult de 72 de ore", precizează ANSVSA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-30Parerea ta...

MUNCA BARBARA DIN 2019
30 Noi 2019

Vă beți cafeaua de dimineață în 2019? Vedem clar lipsa lor de educație, de respect; de la patron, la director, de la muncitor,la hamal de port până la acel Căpitan de vas neinstruit.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz