2019-10-16 17:51

Transportatorii pregătesc SCUMPIRI din cauza accizei la carburanti

 |  20:46
Transportatorii pregătesc SCUMPIRI din cauza accizei la carburanti

Transportatorii spun că nu mai pot suporta pierderile care s-au acumulat în ultimele cinci luni de când motorina se tot scumpeşte. Costurile mai mari de transport vor genera scumpiri ale alimentelor şi altor produse de consum, mai ales că se cumulează cu majorarea preţului la gaze şi cu deprecierea leului.

Transportatorii plătesc acum pentru un litru de motorină 5 lei şi 5 de bani sau chiar 6 lei, mult peste nivelul de 4 lei şi jumătate de la sfârşitul lunii august, înainte de reintroducerea supraacizei de 7 eurocenţi.

Scumpirea de 20% nu a fost determinată doar de taxarea suplimentară, ci şi de creşterea preţului petrolului pe plan internaţional. Companiile de transport de marfă şi de persoane vor să recupereze 5 eurocenţi pentru fiecare litru de motorină. Ele spun că au discutat această variantă cu Guvernul Tudose, însă totul a rămas la nivelul vorbelor.

Costurile de transport reprezintă între 1 şi 5% din preţurile produselor din magazine, ceea ce înseamnă că tot cumpărătorul va plăti în final pentru scumpirea transportului, atunci când achită contravaloarea coşului de consum.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray