2020-05-27 04:03

Transportatorii reclamă greșeli în noua lege a rovinietei

 |  20:05
Transportatorii reclamă greșeli în noua lege a rovinietei

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri (UNTRR) avertizează că în noua lege privind rovinieta s-au strecurat greșeli, aceasta neputându-se aplica pentru anumite vehicule. În această situație, nu se poate calcula corect tariful rovinietei începând cu 20 ianuarie 2017.

UNTRR atrage atenția că în redactarea legii „s-au strecurat erori care vor afecta aplicarea corectă a tarifelor”.

„În textul de lege există două tipuri de vehicule de transport persoane prevăzute atât la categoria C pct. b), categoria D pct. b), cât și la categoriile G și H. Practic, pentru aceste două tipuri de vehicule sunt prevăzute două niveluri diferite ale tarifelor, astfel că legea este inaplicabilă pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri și cel mult 23 de locuri, precum și pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri. De asemenea, la categoria E masa totală maximă autorizată - MTMA - a fost exprimată <<12,01>> în loc de <<12,0 t>>”, se arată într-un comunicat transmis joi de UNTRR, potrivit Mediafax.ro.

Reprezentanții transportatorilor rutieri consideră că aceste inadvertențe „nu sunt simple erori”, ele fiind urmarea și a „dezinteresului guvernanților de a rezolva corespunzător și la timp alinierea legislației românești la cea din Uniunea Europeană”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine