2020-07-11 17:21

Trei dosare penale pentru omor, după incendiul provocat în Penitenciarul Satu Mare

 |  14:13
Trei dosare penale pentru omor, după incendiul provocat în Penitenciarul Satu Mare

Trei deţinuţi sunt cercetaţi pentru omor calificat după ce au provocat un incendiu în incinta Penitenciarului din Satu Mare, eveniment soldat cu moartea altor trei deţinuţi, informează un comunicat de presă transmis vineri de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

"În fapt, din probele administrate, cercetare la faţa locului, proces verbal de constatare, raport de constatare preliminară, declaraţii martori, imagini audio - a rezultat că în seara de 18.03.2020, în jurul orei 20.00, inculpaţii L.P.K., H.F.F şi M.O.D, pe fondul unor nemulţumiri legate de limitarea unor drepturi ca urmare a instituirii stării de urgenţă prin Decretul prezidenţial 195/16.03.2020, au blocat cu mai multe saltele uşa de acces a încăperii E4.1 de la etajul IV al Penitenciarului Satu-Mare, saltele pe care le-au incendiat.

Deşi incendiul nu a avut propagare, din cauza arderii mocnite a saltelelor, s-a degajat o cantitate mare de fum care a pătruns care a pătruns în baia încăperii E4.1. unde s-au refugiat numiţii C. M., H. M., H. C., L. B., M.L.L., V. R. N. şi V. M., L. P. K., H. F.F. şi M. O. D.. Cu toate că în baia încăperii E4.1, cei 10 deţinuţi au deschis geamul de aerisire şi au închis uşa de acces, până la intervenţia agenţilor de penitenciar care au stins focul, din cauza fumului dens, a rezultat decesul numiţilor H. M., V. M. şi M.L", precizează sursa citată, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit rapoartelor de constatare preliminare, moartea celor trei deţinuţi a fost violentă, cauza fiind intoxicaţia acută cu monoxid de carbon.

"Prin referatul din 02.04.2020 Parchetul de pe lângă tribunalul Satu Mare a propus arestarea inculpaţilor L.P.K., H.F.F şi M.O.D. în urma propunerii judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpaţii L.P.K., H.F.F şi M.O.D", precizează Parchetul.

În urma incendiului din 18 martie, trei deţinuţi au decedat, iar alţi doi au fost transportaţi în stare gravă la spital.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz