2020-08-03 15:01

CINCI ROMÂNI, printre cele şase victime decedate în explozia de la uzina chimică din Cehia

 |  08:58
CINCI ROMÂNI, printre cele şase victime decedate în explozia de la uzina chimică din Cehia

Cinci dintre cele şase persoane care au murit în explozia produsă joi la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind români, conform Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis, vineri dimineaţă, mesaje de condoleanţe şi spun au solicitat să fie făcute de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor să primească asistenţa de care au nevoie.

Update: 

Încă doi cetăţeni români au fost identificaţi între victimele exploziei produse joi la o uzină chimică din Cehia, astfel că numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în deflagraţia din Cehia a ajuns la cinci, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Ştirea iniţială: 

Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia de la autorităţile locale, trei din cele şase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetăţeni români, iar consulul din cadrul Ambasadei României la Praga a mers în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate.

MAE mai spune că misiunea diplomatică a făcut demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor cetăţenilor români decedaţi, iar ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă au transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor trei români.

"Preşedintele Klaus Iohannis îşi exprimă profundul regret că cetăţeni români au căzut victime ale acestui accident. Preşedintele României transmite condoleanţe şi este alături de familiile îndurerate ale tuturor celor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident şi urează însănătoşire grabnică celor răniţi", arată Administraţia prezidenţială, precizând că preşedintele Iohannis a solicitat autorităţilor române să facă de urgenţă toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţeni români să primească asistenţa de care au nevoie.

La rândul său, premierul spune că este în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă.

"Am aflat cu durere despre accidentul produs la o uzină chimică din Cehia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai multe persoane, între care şi cetăţeni români. Transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate familiilor îndurerate. Sunt în permanentă legătură cu Ministerul Afacerilor Externe, care a luat imediat toate măsurile de urgenţă şi a făcut toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetăţenilor români să primească asistenţa consulară de care au nevoie", a transmis, vineri dimineaţă, premierul Viorica Dăncilă.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa, joi, în urma unei explozii produse la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, situată la aproximativ 30 de kilometri nord de Praga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-23Parerea ta...

LEVST.
23 Mar 2018

aceasta comasere de victime de nationalitate romana, spune ca (in general se stie) asemenea industrii sunt prin definitie periculoase in exploatare si -ne spune- ca cetatenii cehi nu se ingramadesc la asa munci, pentru ca au asigurate -pe alte canale legale- banii necesari unui trai decent, aceste locuri de munca-periculoase- fiind umplute de straini deznadajduiti, plecat din tarile lor si -desigur- NU de bine...Iar porcul suprem ofera condoleante , in timp ce-si face bagajele pentru skiat, am mai zis, toate aceste victime(plecate la munca) , chiar si de circulatie-in strainatate- trebuie imputate conducerilor tarii, pentru ca acesti oameni nu ar fi parasit tara, daca acesti banditi-iohanis, etc.- nu le-ar fi furat si painea de pe masa, pentru a avea ei milioane , zeci si sute de milioane si a se lafai oriunde, in lume...Asa cum -la zi- sunt cel putin o duzina de asa banditimultimilionari, iar rapandula suprema spune ca nu este de datoria lui sa-i aduca in fata justitiei...
LEVST.
23 Mar 2018

in primul rand ca Brexit-ul nu este sigur, si doi) chiar daca s-ar materializa, nu din cauza Angliei(ante- sau postBrexit) pleaca romanii de acasa-IN pribegie- ci din cauza conducerilor tarii, pusi doar pe un singur lucru, JAF, cea ce a condus la pauperizarea maselor si chiar a tarii, ca principiu...padurile de ex. , nu faceau(apropae nici indirect ) mai bogat pe fiecare cetatean, totusi au fost una din marile bogatii ale TARII, si zeci si zeci de MILIARDE de euro, au fost furati de acesti banditi, vanzand padurile, oricui, insa ei au laut spagi mari si dese, si probabil ca s-au mai pricopsit inca cateva sute de slujbasi ai statului, locali si regionali, miile care au lucrat efectiv la taieri(deci munca bruta), probabil ca nu s-au ales cu mare lucru...Si -in continuare- mi se pare correct ca cine-si aroga functia suprema(si onorurile si platile inerente) , trebuie sa-si suporte si obligatiunile ce deriva, individul respectiv, ca si cei dinainte, considera ca atributiile lor sunt doar de a arunca priviri si a emite sugestii, constitutia spune clar," presedintele este garantul drepturilor, etc, al poporului", iar de aici si obligatia sa lupte pentru popor...Cea ce face acest individ -si nu singurul- este exact invers, parazit odios al muncii oamenilor , si -fara indoiala- agent al austro-germanilor...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz