2019-12-06 02:18

UPDATE. Trei sferturi din România sub cod galben de ploi, ninsori și polei. Hidrologii au emis codul portocaliu de inundații

 |  09:54
UPDATE. Trei sferturi din România sub cod galben de ploi, ninsori și polei. Hidrologii au emis codul portocaliu de inundații

Florentin Dincă

Trei sferturi din țară se află sub cod galben de ploi, ninsori și polei. Mai precis, 35 de județe și Capitala. Din cauza numeroaselor cantități de precipitații căzute în ultimele zile, meteorologii au emis sâmbătă dimineață un cod portocaliu de inundații.

UPDATE 11.43. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au intervenit în ultimele ore pentru evacuarea apei în 11 localităţi inundate. În urma ploilor torenţiale au fost inundate beciuri şi curţi în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Vălenii de Munte, Băicoi şi Mizil şi în comunele Lipăneşti, Bălţeşti, Plopu, Bărcăneşti şi Podenii Noi. Printre construcţiile inundate se numără şi o zonă a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, precizează ISU Prahova.

Meteorologii spun însă că fenomenele vizate de cod sunt în restrângere, spre partea de est şi sud-est a ţării, unde va ploua pe arii extinse, mai ales în prima parte a zilei.

În Olt şi în vestul şi centrul Munteniei vremea va fi chiar din ce în ce mai bună, însă pericolul inundațiilor rămâne în vigoare. Mai multe râuri din judeţele Vâlcea, Olt, Argeş şi Teleorman au intrat de azi-noapte sub cod portocaliu de inundaţii, valabil până mâine dimineaţă, la ora 6:00, conform realitatea.net. Un cod portocaliu pentru inundații a fost emis azi dimineață și pe râul Teleajăn din județul Prahova.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, între orele 8,00 și 18,00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale, creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Inundație pe râurile din bazinul Teleajen și bazinul superior al râului Prahova, județul Prahova. De asemenea, tot până la ora 18,00, este în vigoare un Cod Galben de inundații pe afluenții Oltului aferenți sectorului Sf. Gheorghe — Feldioara din județul Brașov.

Ministrul de interne, Petre Tobă, a declarat că 40.000 de angajaţi cu 7.300 de mijloace tehnice urmează să acţioneze dacă situaţia o impune. Totodată, premierul Dacian Cioloş a cerut o analiză de risc pentru regiunile din România în care apar sistematic probleme din cauza vremii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray