2020-02-23 10:27

Trei zile cu filme în premieră națională în parcul "Alexandru Ioan Cuza"

 |  18:11
Trei zile cu filme în premieră națională în parcul "Alexandru Ioan Cuza"

La cinematograful în aer liber, amenajat de Primăria Sectorului 3 și Metropolis Film în parcul "Alexandru Ioan Cuza" - Insula Pensionarilor, weekend-ul se deschide vineri seara, de la ora 21.30, cu proiecția filmului "Ea".

Filmul invită publicul cinefil să ia parte la un exercițiu de imaginație, prezentând un Los Angeles al viitorului în care oamenii folosesc un sistem de operare de ultimă generație ce combină rolul de secretară cu cel de prieten. Personajul principal este Theodore (Joaquin Phoenix), un bărbat aflat în pragul divorțului, care își câștigă existența din redactarea corespondenței personale pentru alți oameni. Când Theodore își cumpără un sistem de operare care se activează în varianta feminină sub numele de Samantha (cu vocea lui Scarlett Johansson), existența tristă de până atunci începe să i se coloreze. Samantha e deșteaptă și are umor, îl ține la curent cu ce are de făcut și devine în scurt timp cel mai apropiat prieten. Atât de apropiat încât, la un moment dat, Theodore se îndrăgostește.

Pentru sâmbătă, 16 august, este programată începând cu ora 21.30, proiecția filmului "Colivia aurită" în premieră națională.

Primul lungmetraj al regizorului francez de origine portugheză Ruben Alves a atras încă de la lansare simpatia cinefililor. În 2013 pelicula a obținut "Premiul publicului" la "European Film Awards". Filmul abordează cu afecțiune și umor condiția imigrantului. Maria și Jose Ribeiro trăiesc de treizeci de ani la parterul unui imobil parizian. Cei doi imigranți sunt atât de apreciați de prietenii și de vecinii lor încât atunci când li se propune să se întoarcă în Portugalia în cele mai bune condiții, nimeni nu vrea să îi lase să plece. Rămâne de văzut până unde sunt capabili să meargă prietenii, familia și șefii lor pentru a-i împiedica să plece și în ce măsură este dispusă familia Ribeiro să părăsească Franța.

Duminică, 17 august, de la ora 21.30, bucureștenii pot viziona tot în premieră națională proiecția "Nono, o aventură în zig-zag". Coproducție olandezo-belgiană, acest film de aventuri îi are în distribuție pe Isabella Rossellini, Camille De Pazzis și Thomas Simon.

Nono vrea să fie ca tatăl lui - cel mai bun detectiv din lume -, dar dă mereu de bucluc. Ca să fie adus pe calea cea bună, este trimis la unchiul său Simoel. Totuși, în timpul călătoriei cu trenul, Nono are o ultimă șansă să arate ce poate. Împreună cu Felix Glick, maestru într-ale hoției și o veche cunoștință a tatălui său, el oprește trenul și intră într-o lume a deghizărilor, urmăririlor și a Zoharei, o femeie misterioasă ale cărei secrete vor schimba viața lui Nono pentru totdeauna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine