2019-10-17 11:08

Tudose, ANUNȚ IMPORTANT pentru românii care muncesc în STRĂINĂTATE

 |  10:33
Tudose, ANUNȚ IMPORTANT pentru românii care muncesc în STRĂINĂTATE

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că vor fi trimişi "mai mulţi oameni de legătură" în ţări precum Spania, Italia şi Marea Britanie, în care trăiesc şi muncesc mulţi români. Întrebat dacă Guvernul va aloca bani în acest sens, şeful Executivului a răspuns: "Eu m-am angajat că da (...) Sunt cetăţeni români şi nu ne punem problema dacă putem sau nu să facem aşa ceva".

"Politica noastră, şi a mea, şi a colegilor din Guvern, este să nu ne facem că nu vedem anumite lucruri (...) Am început cu Spania. Problemele nu sunt numai în Spania, probleme (...) apar şi în Italia, pot apărea şi în Anglia, în special în zonele unde sunt foarte mulţi români", a declarat Tudose, la Antena 3, vorbind despre atribuţiile pe care le-a dat unor miniştri în scopul prevenirii şi combaterii cazurilor de exploatare prin muncă a românilor aflaţi la muncă în străinătate.

Potrivit şefului Executivului, structurile statului român sunt în prezent "subdimensionate".

"Până la urmă, (...) 20 de oameni în plus acolo nu e un efort pe care ţara să nu şi-l permită. E ca şi cum am avea un oraş de un milion de locuitori (...) cu un singur poliţist, un singur judecător, un singur preot ş.a.m.d. Oficialităţile spaniole dau tot concursul şi au demonstrat (...) că, în fapt, ajută şi respectă drepturile românilor de acolo (...) E de datoria noastră să ajutăm oficialităţile ţării gazdă, trimiţând la locurile cu aglomerări mari de români mai mulţi oameni de legătură.

La acest lucru se adaugă şi o mai bună informare a celor care pleacă acolo asupra drepturilor, obligaţiilor, riscurilor la care sunt supuşi pe acel trafic de persoane. Acţiunea va avea loc atât în locul de destinaţie - că e Spania, că e Anglia, că este Italia, dar şi la locul de origine", a spus Tudose.

Şeful Guvernului a precizat că va fi demarată şi o campanie pe această temă, citeaza stiripesurse.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray