2020-02-26 00:34

Tulpină a virusului gripei aviare, depistată la o lebădă găsită moartă în Constanţa

 |  08:47
Tulpină a virusului gripei aviare, depistată la o lebădă găsită moartă în Constanţa

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) a anunţat măsuri severe, după ce o tulpină a virusului gripei aviare a fost depistată la o lebădă găsită moartă în Constanţa.

Potrivit vicepreşedintelui ANSVA, Mihai Ponea, virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare, a fost descoperit la o lebădă moartă în Constanţa.

"Au fost prelevate probe de la o lebădă găsită moartă în Constanţa, iar în urma rezultatelor s-a stabilit că este vorba despre virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare. Se formează o zonă de supraveghere şi una de protecţie şi se vor lua măsuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodăriile din zonă, fermele de păsări, târgurile şi nu va mai pleca nicio pasăre fără contol sanitar-veterinar”, a declarat Mihai Ponea, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că România se afla în stare de alertă de săptămâna trecută, când autorităţile din Ungaria au dispus sacrificarea păsărilor existente în apropierea focarelor de gripa aviară din localităţile Bugac şi Kiskunmajsa.

"Noi am luat măsuri restrictive la graniţa de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a ţării, la Constanţa, la o pasăre migratoare: lebăda”, a completat vicepresedintele ANSVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine