2020-07-02 12:26

Udrea: MDRT va subvenţiona dobânzile la creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor

 |  15:58
Udrea: MDRT va subvenţiona dobânzile la creditele pentru reabilitarea termică a locuinţelor

LiderulPDL Elena Udrea a declarat, joi, că printr-o OUG se va putea realiza reabilitareatermică a apartamentelor cu credite angajate de asociaţiile de locatari sauproprietari, garantate de stat şi cu dobânzi subvenţionate de MinisterulDezvolării Regionale şi Turismului.

Ministruldezvolării regionale şi turismului a declarat că la şedinţa organizaţiei PDLBucureşti care s-a ţinut joi s-a discutat despre nevoia de a mediatiza, prininstituţia pe care o conduce, un proiect extrem de important al Guvernului,referitor la reabilitarea termică a locuinţelor.

Eaa spus că bugetul ministerului nu acoperă nevoia acestui program, "care adevenit de succes anul trecut, în 2009".

Udreaa apreciat că, dacă programul ar continua în forma în care se derulează înacest moment, ar înseamna ca cele aproximativ trei milioane de apartamente dinRomânia "să fie reabiltiate în 100 de ani".

"Caurmare, am luat iniţiativa să propunem posibilitatea reabilitării termice atâta apartamentelor, cât şi a caselor pe pământ cu credite angajate de asociaţiilede proprietari sau chiar de proprietari, credite garantate de stat şi cudobânzi subvenţionate de Ministerul Dezvolării Regionale şi Turismului. Aceastăhotărâre s-a luat la nivelul Guvernului printr-o ordonanţă de Guvern, ea seimplementează în acest moment prin CEC şi urmează să avem un contract, oconvenţie şi cu BCR. Aşteptăm şi alte bănci care să vină în acest proiect şicare vor acorda aceste credite pe termen de cinci ani către asociaţiile deproprietari sau proprietari, care doresc să-şi facă reabilitarea termică",a explicat Elena Udrea.

Eaarătat că este important ca această posibilitate să fie mediatizată şi să sefacă întâlniri cu asociaţiile de proprietari, în condiţiile în care din ce înce mai mulţi înţeleg avantajul unei locuinţe reabilitate "mai ales atuncicând vin facturile la întreţinere iarna".

Înopinia lui Udrea, facturile de încălzire au scăzut foarte mult la locuinţelereabilitate.

"Caurmare, am decis un calendar în care ne vom întâlni cu asociaţiile deproprietari la nivelul Bucureştiului începând cu prima săptămână din lunaseptembrie, câte două sectoare pe săptămână", a precizat Udrea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz