2019-10-14 14:53

ULTIMA ORĂ: 150 de turişti, BLOCAȚI pe platoul Bucegi; telecabină oprită din cauza vântului

 |  17:32
ULTIMA ORĂ: 150 de turişti, BLOCAȚI pe platoul Bucegi; telecabină oprită din cauza vântului

Aproximativ 150 de turişti - între care şi copii - au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Babele, în condiţiile în care telecabina nu mai poate funcţiona din cauza vântului puternic. Salvamontişti şi jandarmi din trei judeţe au plecat spre grupul de turişti, una din variantele luate în calcul de către autorităţi fiind ca oamenii să fie coborâţi pe traseul turistic până la Peştera, iar de acolo preluaţi de maşini.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei aproape 150 de turişti se află în zona staţiei de telecabină, aşteptând ajutor din partea autorităţilor. 

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turiştii au urcat cu telecabina în cursul zilei de duminică pe platoul Bucegi, însă din cauza vântului puternic instalaţia de transport pe cablu a fost oprită, în condiţiile în care nu ar circula în siguranţă.

Gheorghe Haiduc a precizat că se va încerca coborârea lor cu ajutorul ratrack-urilor.

Potrivit News.ro, seful Jandarmeriei Prahova, Liviu Coman, a spus, la rândul său, că spre grupul de turişti au plecat salvamontişti şi jandarmi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, iar o altă variantă luată în calcul este ca oamenii să fie coborâţi pe traseul turistic spre Peştera şi de acolo preluaţi de maşini.

La peste 2000 de metri altitudine în Masivul Bucegi este zăpadă, iar vântul bate cu putere.

Mii de turişti petrec vacanţa de Revelion în staţiunile de pe Valea Prahovei, unde este zăpadă pe munte, la altitudini mari şi pe pârtii, fiind puse în funcţiune tunurile pentru zăpadă artificială.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray