2019-10-14 07:03

ULTIMA ORĂ: Firea vrea să INTERZICĂ Uber și Taxify

 |  16:31
ULTIMA ORĂ: Firea vrea să INTERZICĂ Uber și Taxify

Primăria Capitalei vrea să interzică Uber și Taxify. Decizia a fost luată de primarul general, Gabriela Firea, după ce a avut o întâlnire cu reprezentanţii transportatorilor. Taximetriştii s-au plâns de concurenţa neloială practicată prin sistemele de aplicaţii online ce oferă servicii de taximetrie.

„Vom promova în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practică taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 și ale Codului Fiscal. Toți cei care practică activitatea de taxi în Capitală vor fi obligați să respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, că acest regulament va fi respectat în integralitate”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă al PMB, în urma unei întâlniri cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O..T.A.R.), pentru a analiză probleme cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitală.

Potrivit noului regulament, operatorii de taxi vor fi obligați să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranța cetățenilor.

În comunicat se mai arată că Gabriela Firea a atras atenția că persoanele care practică ilegal această activitate nu garantează siguranța cetățenilor, nefiind supuse niciunui control legal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-04Parerea ta...

ANONIM
04 Dec 2017

Logic. De la taximetrie se poate lua spaga. De la ceilalti ba !
GOGU
05 Dec 2017

De ce oare sa fiu nevoit sa merg cu asa zisele taxiuri autorizate......vezi taxi leone....numai burtosi....borâți....care put ă....hoit....si nu au aparate in care poti plati cu cardul.......aici vrea să ne aduca Firea ???
GOGU
05 Dec 2017

De ce oare sa fiu nevoit sa merg cu asa zisele taxiuri autorizate......vezi taxi leone....numai burtosi....borâți....care put ă....hoit....si nu au aparate in care poti plati cu cardul.......aici vrea să ne aduca Firea ???....vreti un exemplu ...urmariti taxiul cu indicativul 634....sau ne de circulatie ..b69JPP......probabil JAVRĂ publică proastă
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray