2020-05-31 20:00

Ultima rectificare a tăiat şi bucuria copiilor. Grădiniţele caută sponsori pentru a putea organiza serbările de Crăciun.

 |  19:06
Ultima rectificare a tăiat şi bucuria copiilor. Grădiniţele caută sponsori pentru a putea organiza serbările de Crăciun.

Grădiniţele “aleargă” după sponsorizări ca să poată organiza serbările de Crăciun pentru copii. Unităţileşcolare nu-şi mai permit să acorde cadouri copiilor, după ce premierul Emil Boca decis să “taie” banii, oricum insuficienţi, destinaţi învăţământului. Şi părinţiigăsesc cu greu bani suficienţi pentru darurile micuţilor. Puţinele unităţişcolare care pot acorda cadouri din partea grădiniţei oferă copiilor doarciocolată şi biscuiţi. Ca să nu existe puşti dezamăgiţi, cadourile mici vin încutii mari.

Pentru că tot mai mulţi părinţi se plâng de problemefinanciare, conducerile a numeroase grădiniţe au început să caute sponsori,care să le asigure preşcolarilor mici cadouri pentru serbările de Crăciun. Cumo nenorocire nu vine niciodată singură,puţinii bani acordaţi pentru Educaţie au fost practic eliminaţi în totalitatede Cabinetul Boc, la ultima rectificare bugetară pe acest an. Totuşi, în plinăcriză, persoane dispuse să dea o mână de ajutor pentru a face o bucurie segăsesc tot mai greu. În majoritateacazurilor, persoanele care aleg să le ofere micuţilor un motiv de bucurie aupropriii copii înscrişi în aceeaşi clasă cu cei cărora le dăruiesc cadouri.

Pachetele cu daruri sunt şi ele afectate de criză şi vorconţine doar câteva dulciuri. Pentru a scuti o cheltuială în plus, unul dintrepărinţi se va costuma în Moş Crăciun, în loc să se apeleze la o firmă deînchirieri. “Noi vom oferi cadouridin partea grădiniţei, din sponsorizări şi din economii. Avem sponsori dintrepărinţi şi din afara unităţii. Cadourile vor consta în dulciuri: ciocolată albă, biscuiţi şi bomboane de ciocolată”, ne-a declarat Elena Căpraru, directorul unei grădiniţedin sectorul 4 al Capitalei. Nici părinţii de la Grădiniţa nr. 175 nu stau preabine din punct de vedere financiar, dar vor fi nevoiţi să cheltuiască cevabani, ca micuţii să se poată bucura de “cadoul de la Moş Crăciun”. “Este foartegreu. Foarte mulţi părinţi nu au bani. În această perioadă se stabilescserbările, împreună cu fiecare comitet de părinţi. Grădiniţa nu are bani pentrua oferi cadouri. Nu avem sponsori. Noi strângem haine şi jucării pentru douăcentre de copii defavorizaţi. În general, Moş Crăciun va fi unul dintre părinţisau o altă educatoare”, ne-a explicat un cadrudidactic de la Grădiniţa nr. 175.

În cazul în care comitetele de părinţi nu ajung la unconsens în ceea ce priveşte valoarea cadoului, se poate opta pentru acelaşiambalaj, dar cu un conţinut diferit. “Fiecare grupă stabileşte suma ce va fi cheltuită pentru serbare. Noi nuavem sponsori. Părinţii vor suporta cheltuielile. Ei vor cumpăra şi cadourile.Ca să nu existe copii dezamăgiţi, fie vor primi aceleaşi cadouri toţi, fiejucăriile vor fi puse în plase de aceeaşi mărime ca să nu se observe diferenţa”, ne-a declarat directorul grădiniţei nr. 258, dinsectorul 2.

Şi în provincie grădiniţele sunt nevoite să alerge dupăsponsori pentru serbarea de Crăciun. “Noi am găsit sponsori. Sunt dintre părinţi. S-au oferit să le dea un miccadou şi copiilor ai căror părinţi nu au această posibilitate financiară”, ne-a declarat o educatoare de la o grădiniţă dinjudeţul Dâmboviţa.

Cadouri de la Inspectorat

Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ seaşteaptă să primească numeroase sesizări de la educatoare şi directori degrădiniţe care nu vor avea bani să organizeze serbarea de Crăciun.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pregăteştecadouri pentru copiii defavorizaţi, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Grădiniţele care vor alege să închirieze un Moş Crăciunvor fi nevoite să cheltuiască până la 230 de lei pentru fiecare grupă. Duratamedie a vizitei Moşului este de două ore. Tarifele firmelor de profil variazăîn funcţie de dată: 1-14 decembrie, 170 lei/oră; 15-22 decembrie, 210 lei/oră; 23-24 decembrie, 230 lei/oră.

Cât mai costă Moşul:

Perioadă

Tarif acasă

Tarif grădiniţă

1-14 decembrie

200 lei/oră

170 lei/oră

15-22 decembrie

250 lei/oră

210 lei/oră

23-24 decembrie

300 lei/oră

230 lei/oră


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine