2019-10-23 05:48

Ultimele decizii privind sculptura ”Cumințenia Pământului”

 |  21:57
Ultimele decizii privind sculptura ”Cumințenia Pământului”

Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a respins miercuri ordonanţele referitoare la achiziţia sculpturii "Cuminţenia Pământului". Deputaţii au adoptat, însă, un amendament la Ordonanţa 10/2016, care prevede că efectele juridice produse de aceasta, în perioada aplicării, se menţin, iar ca urmare cei care au făcut donaţii pentru achiziţionarea operei îşi vor putea recupera banii, scrie agerpres.ro.

"Aş vrea să fac un amendament pe care şi-l asumă grupul PSD şi, dacă doresc şi alţi colegi, lista rămâne deschisă, pe lângă respingerea OUG 10 să venim cu un articol II care să spună aşa: efectele juridice produse în perioada de aplicare a OUG nr. 10/2016 cu completările aduse prin OUG nr. 19/2016, precum şi cele produse de actele subsecvente emise în aplicarea acestora se menţin, pentru că toţi oamenii aceia care au donat bani sau au încheiat contracte au fost de bună-credinţă şi au beneficiat de nişte efecte juridice la momentul acela. Ei au dreptul să primească banii înapoi şi efectele juridice se menţin pentru că ei au făcut acest lucru cu bună-credinţă, pornind de la ideea că se vor strânge banii şi lucrurile vor fi în regulă", a spus preşedintele Comisiei de buget, deputatul PSD Leonardo Badea.

Amendamentul a fost adoptat de membrii comisiei.

Deputaţii din comisie au respins OUG 10/2016 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea asigurării resurselor financiare pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil, clasat în categoria Tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil - "Cuminţenia Pământului", precum şi OUG 19/2016 pentru completarea acesteia.

Proiectele de lege privind respingerea celor două ordonanţe urmează să fie supuse dezbaterii plenului Camerei Deputaţilor care este for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray