2020-07-05 17:04

Ultimul week-end de bike- sharing. Centrele “La Pedale” își închid porţile de luni

 |  17:01
Ultimul week-end de bike- sharing. Centrele “La Pedale” își închid porţile de luni

Iubitorii de sport și mișcare în aer liber mai pot pedala o bicicletă pusă la dispoziția lor de Primăria Sectorului 1 în parcurile Kiseleff şi Herăstrău doar în acest week-end. Începând de luni, 17 noiembrie, Centrele ”La Pedale”, primul sistem de bike-sharing gratuit din Capitală, își închid porțile pe perioada iernii. Ele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condițiile meteo o vor permite.

Anul 2014 a adus un număr record de utilizatori ai centrelor ”La Pedale”: aproximativ 70.000 de bucureşteni - adulți și copii - au pedalat gratuit cele 700 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

Încă din 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi și adulți - și pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Proiectul ”La Pedale” este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz