2020-06-05 10:32

UMILINȚĂ: Un tânăr nevăzător a fost bruscat de un controlor de tren

 |  21:06
UMILINȚĂ: Un tânăr nevăzător a fost bruscat de un controlor de tren

Silviu Roșu, un tânăr nevăzător, se plânge că a fost umilit de un controlor CFR: nu a fost lăsat în vagonul cușetă cu câinele ghid, deși legea îi permite acest lucru. Tânărul spune că a fost nevoie de intervenția Poliției pentru ca în cele din urmă controlorul să îi dea dreptate și să îl lase să urce în tren împreună alături de câinele însoțitor.

CFR ia apărarea angajatului său și spune că de fapt ceilalți călători i-ar fi refuzat tânărului dreptul de a călători insotit de câine. Controlorul chiar i-a găsit o cușetă în care tânărul să poată sta alături de câinele ghid. Silviu Roșu spune că are legea de partea sa și că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru ca alte persoane cu dizabilități să nu mai treacă prin astfel de situații.

Silviu Roșu a explicat la Digi24 că, potrivit legii, nevăzătorii au acces, împreună cu câinele-ghid, în orice loc, în orice mijloc de transport și că nu a auzit că ar fi nevoie de acordul celorlalți călători.

El a precizat că va face o sesizare la CFR Călători și că vrea să sesizeze și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, astfel încât astfel de situații să nu mai aibă loc.

„Îmi doresc ca ceilalți nevăzători care au un câine-ghid să nu fie puși în situația în care am fost pus eu”, a mai spus Silviu Roșu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-04Parerea ta...

MIHAI
04 Feb 2020

Alo , dl. Lucian Bode , dupa uzanțele de la Transporturi , controlorul CFR trebuie numit director . Mult succes !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine