2019-10-16 02:58

UN ALT EȘEC: Autostrada pe care aluneci ca pe gresie

 |  18:50
UN ALT EȘEC: Autostrada pe care aluneci ca pe gresie

Patru ani, trei amânări, aceeaşi neputinţă. O porţiune de 12 kilometri din autostrada Sebeş-Turda trebuia deschisă marți, dar inspectorii companiei de drumuri au constatat la faţa locului...că nu se poate.

Reţeta folosită la asfaltare face şoseaua periculos de alunecoasă. Firma de construcţii nu a făcut comentarii, dar autorităţile promit că se vor face reparaţii.

Lotul 3 are o lungime de 12,5 kilometri lungime şi trebuia inaugurat, la fel ca de altfel întreaga autostradă Sebeş-Turda, încă din 2016. Încă nu s-a făcut recepţia lucrărilor şi deja constructorul trebuie să facă reparaţii.

Şefului şantierului a fost prezent la inspecţia făcută de specialiştii Companiei de Autostrăzi dar nu a vrut să comenteze afirmaţiile oficialilor.

”Vorbim de exces de bitum, de probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, elemente de planeitate executate neconform”, spune Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru Digi24. El compară circulația pe autostradă cu cea pe o pată de ulei sau cu mersul în baie, pe gresia udă. Constructorul lotului 3 este firma italiană Tirrena Scavi.

Şoferii care sperau să prindă viteză pe mai mulţi kilometri de autostradă din Transilvania se tem că alţii vor ajunge să se bucure de tronsonul Sebeş - Turda.

Porţiunea de autostradă dintre Turda şi Sebeş trebuie să aibă 70 de kilometri. Compania de drumuri promite că va fi dată în folosinţă anul acesta, când ar trebui inauguraţi în total 157 de kilometri de şosea rapidă în mai multe zone.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray