2020-06-02 18:34

Un an de la Colectiv. Raed Arafat explică de ce nu a demisionat

 |  10:56
Un an de la Colectiv. Raed Arafat explică de ce nu a demisionat

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, la un an de la tragedia din clubul Colectiv, că nu a demisionat de la şefia DSU pentru că nu consideră că a fost vorba de neglijenţă în intervenţia de la incendiu.

"Cei care au cerut această demisie, oameni simpli n-am văzut, oameni implicaţi şi anumite emisiuni, posturi de televiziune- da, am văzut. În primul rând era o situaţie de dezastru. Acolo nu consider că sistemul de urgenţă a neglijat sau a făcut ceva în care să spui că trebuie să plece oamenii din sistemul de urgenţă, să plec eu sau să plece altul. Dar eu am zis de mai multe ori- dacă mi se cere, plec, nu se pune problema. Nu aveam motiv în timpul în care eram la maxim în lucru să vin să spun: eu plec şi vă las. Poate că era pentru mine chiar...mă linişteam, se linişteau si ei că nu mai atacau pe nimeni. Să pleci pentru că cineva îţi cere demisia, că cel care îţi cere demisia ţi-o cere pentru anumit motiv, eu nu o fac. Cei care au urlat deschis erau în număr mic, care ştiam foarte bine, cel puţin aveam convingerea bună, ce stă în spate. Dacă venea premierul şi îmi zicea- trebuie să pleci, fără nicio problemă, plecam, nu se punea problema. Dar mai mult la anumite momente demisia să ţi-o depui este şi un act în care înseamnă că ai lăsat totul baltă şi ai zis la revedere. Şi nu era bine să o fac pentru că sistemul avea nevoie să stăm şi să îl sprijinim să meargă mai departe. Şi s-au realizat nişte lucruri în ultimul an. Mai mult, ar trebui noi să învăţăm un lucru, am avut discuţii şi cu colegi din Statele Unite, noi ne-am obişnuit ca la fiecare situaţie de urgenţă cineva să plece. Dacă nu putem demite Guvernul, demitem şefii ISU, cineva trebuie să fie demis. Trebuie să ieşim din acest tipar, da, pleacă cineva dacă a fost neglijent, dacă nu şi-a făcut treaba. Dacă fiecare om care se confruntă cu aşa o situaţie,cumulează o experienţă, şi nu vorbesc de mine vorbesc de cei care comandă şi lucrează, dacă fiecare când deja s-a confruntat pentru prima dată în viaţă cu astfel de situaţii, a acumulat experienţă, eu vin şi îl mătur afară- noi niciodată nu o să avem oameni cu experienţă să conducă. Cine va conduce? Ştiu toţi că dacă se întâmplă ceva major noi plecăm.", a declarat Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU),într-un interviu acordat Mediafax.

Referitor la criticile la adresa oamenilor din subordine, acesta le-a catalogat ca fiind nejustificate.

"Au fost în perioada respectivă foarte multe atacuri, nejustificate, în media, în social media, fără să generalizăm. Dar aceste atacuri au lăsat un impact pe colegii noştri, au lăsat un impact pe cei care comandă, au lăsat un impact pe cei care intervin. Doar simplu fapt că cineva a criticat şi a pornit o critică prin Facebook că resuscitarea s-a făcut pe caldarâm a fost o chestie deplasată pentru că lumea se întreba- dar unde trebuia să resuscităm? Lucrăm cum lucrează multe servicii avansate în domeniul medicinei de urgenţă. S-a pus problema că de ce nu avem pe fiecare maşină un medic. Arătaţi-mi ţara care are pe fiecare maşină un medic. Sunt ţări care nu au niciun medic pe nicio maşină de ambulanţă, vin ambulanţele doar cu paramedic sau asistenţi. Blamarea sistemului şi atacarea sistemului de urgenţă, per ansamblu, şi ca parte de răspuns la incendii, pompieri, şi ca parte de răspuns la partea medicală. Eu zic că sistemul nostru a făcut faţă bine pentru situaţia provocatoare în care a fost pus", a subliniat Raed Arafat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-30Parerea ta...

ARAFAT LUI IZMENARUL ?
29 Oct 2016

Mai face si el rost de malai pentru seful Izmenaru . Ii pica si lui de peste tot . La fel si de la afacerea cu camera de arsi de la Floreasca , buna pentru intinderea pieli . Trebuia tras in teapa , pentru jmen si inducere in eroare , a bolnavilor si furt de la buget .
CROCODILUL FLAMAND
29 Oct 2016

ARAFAT A GRESIT STAPANUL.....S-A INCURCAT CU IZMENARUL....MARE GRESEALA
IZMENARUL CU JMENUL
29 Oct 2016

LA APUCAT MILA DE ROMANIA . INVIRTE EL CEVA SI CU PALESTINIENI , CARE A FACUT SCOLI PE TIMPUL LUI CEASCA .
BABA RADA
30 Oct 2016

Voi sunteti dusi cu capul? Pai daca nu infiinta el SMURDUL, crapau la colectiv vreo 150 daca e sa ne lăsăm pe mâna ambulantei.... Habar nu aveti ce înseamnă SMURD, dar va garantez ca fiecare din voi, o sa aibă nevoie si dupa aia, veti sti..
E GRELE DE INTELES
30 Oct 2016

Un om, din orient!!! Pentru unii pare a fi jale că acesta încearcă să facă ceva în folosul tuturor în aceste vremuri. Este o mare mică diferență între cei ce vor să facă ceva bun, în condițiile date, și cei ce bagă bețe-n roate sau aleargă cu bârna-n ochi strigând și învinuindu-l pe cel străin datorită anumitor „crezuri!” închipuite, nu citite!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine