2020-07-10 03:42

Un copil cu dizabilităţi de la un centru din Capitală a fost legat de uşă de către supraveghetori

 |  11:24
Un copil cu dizabilităţi de la un centru din Capitală a fost legat de uşă de către supraveghetori

ANPDCA şi Inspecţia Socială au declanşat o anchetă după ce un copil cu dizabilităţi dintr-un complex de servicii sociale din Sectorul 6 al Capitalei a fost legat de o uşă de către supraveghetori.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, a precizat, că a trimis Corpul de control la Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6. Decizia ANPDCA vine după ce în presă au apărut imagini cu un copil din centru care era legat, relatează Mediafax.

Potrivit Gabrielei Coman, imaginile au fost surprinse de o persoană care locuieşte în vecinătatea centrului.

"Până când vom stabili ce s-a întâmplat şi ce măsuri trebuie luate, trebuie ca acelui copil să i se acorde îngrijiri, iar persoana care l-a legat trebuie îndepărtată de copii", a afirmat preşedintele ANPDCA.

Copilul în vârstă de 16 ani are dizabilităţi asociate, iar din primele informaţii a rezultat că supraveghetorii ar fi decis să-l lege pentru a-l putea controla mai bine.

"O astfel de măsură este inadmisibilă. Este o metodă total neinspirată de protecţie a unui copil", a mai spus preşedintele ANPDCA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz