2019-10-21 13:05

Un lot cu CARNE de vită de la animale BOLNAVE a ajuns în România

 |  17:06
Un lot cu CARNE de vită de la animale BOLNAVE a ajuns în România

ANSVSA a fost notificată oficial prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF), despre prezenţa ţării noastre pe lista de distribuţie a companiei poloneze Elkopol, investigată de serviciile veterinare. Conform presei poloneze, compania cu pricina ar sacrifica animale bolnave, iar carnea era amestecată cu cea provenită de la animale sănătoase.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov.

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză. Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la Elkopol.

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial şi urmează a fi dirijată către neutralizare, precizează ANSVSA, care dă asigurări că nici o cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată.

Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauţiei, neexistând certitudinea efectuării inspecţiei post-mortem a carcaselor. Alte state în care a firma Elkopol a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franţa, Ungaria, Lituania, Portugalia şi Suedia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray