2019-08-17 18:27

Un nou caz de GRIPĂ AVIARĂ în Delta Dunării. Vezi de măsuri drastice au luat veterinarii

 |  10:55
Un nou caz de GRIPĂ AVIARĂ în Delta Dunării. Vezi de măsuri drastice au luat veterinarii

Medicii veterinari tulceni au identificat un nou caz de gripă aviară la o lebădă găsită moartă pe lacul Fortuna și au sacrificat peste 160 de păsări domestice pentru prevenirea extinderii focarului de gripă aviară înregistrat la finele anului trecut într-o gospodărie particulară din localitatea Pardina, Delta Dunării.

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), Mitică Tuchilă, a declarat marți, pentru Agerpres, că pe data de 30 decembrie 2016 pe lacul Fortuna au fost găsite trei lebede moarte. „La una dintre cele trei lebede a fost identificat H5N8, virusul gripei aviare cu înaltă patogenitate. Celelalte două lebede au murit din alte cauze”, a afirmat directorul Tuchilă.

Lacul Fortuna, potrivit sursei, este monitorizat atât de medicii veterinari, cât și de agenții ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

În ceea ce privește focarul de gripă aviară din comuna Pardina identificat la finele anului trecut, medicii veterinari au sacrificat toate cele peste 160 de păsări domestice din gospodăria în care, în zilele de 28 și 29 decembrie 2016, au murit 31 de găini și curci.

Potrivit sursei, medicii veterinari monitorizează starea de sănătate a păsărilor domestice dintr-o fermă situată în imediata vecinătate a focarului de gripă aviară H5N8.

Ultimul focar de gripă aviară din județul Tulcea a fost înregistrat, la finele lunii martie a anului trecut, în insula Ceaplace din Rezervația Biosferei Delta Dunării, după ce în zonă au fost descoperite peste 100 de leșuri de pelicani creți, specie de păsări protejată prin convențiile internaționale de mediu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray