2020-06-07 00:38

Un nou FOCAR de pestă porcină africană a fost CONFIRMAT. Începe EUTANASIEREA a sute de porci

 |  12:31
Un nou FOCAR de pestă porcină africană a fost CONFIRMAT. Începe EUTANASIEREA a sute de porci

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat în judeţul Galaţi, în localitatea în care acum câtevau fost zile au fost sacrificaţi 15 porci din cauza virusului. Acum, virusul a apărut într-o gospodărie a unui localnic, scrie Mediafax.

Focarul care a fost confimat în localitatea gălăţeană Tudor Vladimirescu este cel de al zecelea din judeţul Galaţi. Fiind vorba despre o gospodărie aflată în localitate, autorităţile au decis să eutanasieze toţi porcii începând de marţi. „Avem confirmarea pentru un focar de pestă porcină la o gospodărie din Tudor Vladimirescu. În această dimineaţă, am analizat şi aprobat măsurile necesare, am decis să eutanasiem toate suinele din localitate. Toţi proprietarii de porci vor fi despăgubiţi indiferent dacă sunt sau nu crotaliaţi”, a anunţat prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol.

Echipele de inspectori sanitari şi de veterinari vor eutansia toţi porcii rămaşi în gospodăriile tărăneşti, deoarece în ultimele zile numeroşi proprietari şi-au sacrificat animalele de frica pestei porcine. „Erau înregistraţi 223 de porci. Vom afla câţi sunt în realitate, pe cei care îi găsim îi ucidem preventiv astăzi. Oamenii nu trebuie să refuze, nu ne-am confruntat cu astfel de cazuri. Ei primesc despăgubiri, în caz contrar pot fi sancţionaţi, suntem dispuşi să explicăm de mai multe ori”, a declarat directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi, Carmen Stroia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine