2020-06-02 15:03

Un nou succes ARCUB. Spectacol grandios de lumini la festivalul SPOTLIGHT

 |  21:01
Un nou succes ARCUB. Spectacol grandios de lumini la festivalul SPOTLIGHT

Zeci de mii de bucureșteni s-au perindat sâmbătă seara, pe Calea Victoriei, în porțiunea închisă traficului, dintre Biblioteca Centrală Universitară și Splaiul Independenței, pentru a vedea spectacolul de lumini organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB. Atracția maximă a exercitat-o show-ul proiectat pe clădirea Cercului Militar Național, situat la intersecția cu Bulevardul Regina Elisabeta, pe aria „Odă Bucuriei”, din Simfonia a IX-a de Beethoven. Proiecția, realizată de românii de la Mindscape Studio, cu durata de aproximativ 7 minute, era reluată o dată la fiecare 10 minute. Pe durata proiecției, circulația în zonă era practic blocată de sutele de spectatori. Un polițist zelos se lupta să acopere decibelii instalației sonore cu fluierul său, pentru a permite circulația auto pe Bulevardul Elisabeta, ținându-i în frâu pe pietonii care veneau dinspre Splaiul Independenței și urmăreau să traverseze pentru a găsi un colțișor liber, cu unghi de vedere mai bun spre Cercul Militar.

Festivalul a început joi și s-a încheiat duminică. Primăria va emite, probabil, un comunicat statistic în cursul zilei de azi, dar, din ce am văzut la fața locului sâmbătă, se poate vorbi de un succes în adevăratul sens al cuvântului. Chiar dacă nu toate proiecțiile au fost ieșite din comun, a fost un spectacol cu acces gratuit. Iar cu „banii de bilete” economisiți de părinți, copiii (și nu doar ei) și-au putut achiziționa diverse „pampleziruri” luminoase.

Acum chiar regret că nu am putut viziona spectacolul organizat în deschiderea Festivalului. Joi, începând cu ora 20:30, în Piața George Enescu s-au desfășurat britanicii de la Lords of Lights. Au fost completați de Zoli Toth Project.

Ce s-a mai putut vedea la Spotlight

FANTASTIC PLANET (Autor: Amanda Parer, Australia) -  un gigant gonflabil si luminos, cu o înălțime de 12 metri, instalat în fața Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

LIGHT CARPET IRIS (Autor: Intelligent Lighting Institute of the TU Eindhoven, Olanda) - o instalație care a proiectat pe trotuar, în fața MNAR, modele în culori ce se schimbau continuu.

DRAWN IN LIGHT (Autor: Ralf Westerhof, Olanda) - proiecție mobilă cu lățimea de 13 metri, formată din șapte elemente grafice minimale care interacționează in ritmuri proprii. Localizare: Memorialul Renașterii, Piața Revoluției.

THE PENGUIN ARMY (Autor: Chillout Lichtdesign, Germania). Localizare: Parcul Kretzulescu, lângă Monumentul lui Corneliu Coposu.

M-STRUCTURE (Autor: Mindscape Studio, România) - Instalație - omagiu adus lui Constantin Brâncuși, la 140 de ani de la nașterea acestuia. Localizare: Piața Revoluției, lângă Monumentul lui Iuliu Maniu.

CELESTIAL OUTCOME (Autor: 360 Revolution, România) - Un „planetariu mobil” pe Calea Victoriei 41, în fața Magazinului Muzica.

VIDEO MAPPING NOVOTEL (Autor: Les Ateliers Nomad, România). Cu ajutorul a doua midi controllere, participanții și-au putut exprima creativitatea, producând imagini proiectate pe fațada Hotelului Novotel.

LIGHT STRIKER (Autor: Les Ateliers Nomad, România). Doritorii au fost invitați să-și demonstreze forța, lovind tamburul conectat la Palatul Telefoanelor. Celebra clădire de pe Calea Victoriei își luminează ferestrele multicolor, iar etajele ei au reprezentat scala de măsură a forței loviturii.

ANGELS OF FREEDOM (OGE Creative Group, Israel) - Cinci îngeri ale căror aripi își schimbau culoarea. Trecătorii au fost invitați să își facă selfie-uri. Localizare: Piațeta din fața Teatrului Odeon.

CUTIILE ARAM (Autori: Dan Basu, Dan Vezentan, Cristian Rotundu, Bogdan Anghel) - Imaginea fotografică a fost potențată și transformată prin folosirea unei tehnici de iluminare selectiva. Localizare: Calea Victoriei 26 (vizavi de Poliția Capitalei).

3D SELFIE (Autor: iP3D, România) - Instalația a promis revoluționarea conturilor de social media, prin scanarea unui selfie 3D. Localizare: Calea Victoriei 21.

KALEIDOSCOPE EUROPE (Autor: Visual skin, România) - Instalație care reprezintă țara noastră la Amsterdam Light Festival, fiind inclusă în Luminade Walking Tour. Localizare: Calea Victoriei 19.

HOLOFACE (Autor: AURAL EYE Visions Studio, România). Localizare: Calea Victoriei, cladirea BCR.

HIKARINOKI (Autor: Philippe Morvan, Franța) - Instalația, care a debutat in anul 2009 la Festivalul Luminilor din Lyon, este in arbore construit din materiale reciclabile de culoare verde, iluminata în diverse nuanțe. Localizare: Calea Victoriei 14, colț cu Lipscani.

LIGHT PERSPECTIVE (Autor: The Temple, România). Instalația a generat un joc de perspective si lumini pentru a crea o zonă de neînțeles la prima vedere. Cei care au acceptat să intre în zona respectivă, au descoperit că sunt fotografiați într-un cadru primăvăratic. Localizare: Calea Victoriei colț cu Strada Franceză.

EMBODYMENTO (Autor: Kotki Visuals, România) - a creat o interacțiune între dans, artă vizuală (inclusiv iluzii optice) și arhitectură. Localizare: Calea Victoriei, nr. 10.

• LOSE YOURSELF TO MUSIC (Autor: Silent Strike – Mind Treat Studios, România). Localizare: Piata Universității.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-09

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine