2020-07-04 00:21

Un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi pentru elevii din 22 de şcoli

 |  08:59
Un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi pentru elevii din 22 de şcoli

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial din 22 de şcoli, majoritatea din mediul rural, primesc din toamnă un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei.

Proiectul de OUG privind aprobarea Programului naţional de acordarea unui supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei  mese calde pentru elevii din învăţămânul primar şi gimnazial de stat a fost lansat în dezbatere publică.

Propunerea prevede că, începând din anul şcolar 2016 – 2017 se acordă, cu titlu gratuit, elevilor din învăţământul primar şi gimnazial un supliment alimentar sub forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfăşurii activităţii didactice.

„Valoarea limită a pachetului alimentar sau a mesei calde este de şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Suma cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora. Suma alocată va fi actualizată periodic, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de evoluţia preţurilor şi tarifelor”, se arată în proiectul de act normativ.

Potrivit sursei citate, la cererea motivată a părinţilor, elevii care, din considerente de natură medicală , culturală ori religioasă, nu pot beneficia de pachetul alimentar sau masa caldă, vor primi produse alimentare adecvate, în limita unei valori zilnice de şapte lei.

Din totalul celor 22 de şcoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural şi şapte din urban.

Pentru unităţile incluse în programul pilot nu se mai aplică normele ce vizează programele de alimentaţie “Laptele şi cornul” şi “Fructe în şcoală”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-03Parerea ta...

SYKTYR, FLEGMELOR!
30 Iul 2016

PREA MARE ...”EFORTUL” FĂCUT DE CĂTRE...”SISTEM”...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz