2020-06-04 23:47

Un preot din Buzău îi cere președintelui să permită românilor să se roage în curtea bisericilor în noaptea de Înviere

 |  11:00
Un preot din Buzău îi cere președintelui să permită românilor să se roage în curtea bisericilor în noaptea de Înviere

Mihai Milea, un cunoscut preot din Buzău, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să suspende pentru o zi ordonanţa militară care prevede interzicerea adunărilor, inclusiv religioase, pentru ca românii să se poată ruga în curtea bisericilor şi mănăstirilor

”Domnule preşedinte Iohannis Klaus,  Dumnezeu a îngăduit ca Dumneavoastră să fiţi ales preşedinte al României de două ori, într-o ţară majoritar ortodoxă, fapt care Vă onorează pe de o parte, iar pe de altă parte Vă obligă să-i respectaţi cu sfinţenie întru totul credinţa, aşa cum au făcut şi alţi conducători, precum Carol I sau Ferdinand I, ambii de religie catolică. Noi, românii, ne-am născut de două mii de ani în această credinţă ortodoxă, având din moşi-strămoşi, în fiinţa noastră, credinţa în Înviere; buneii noştri daci aveau adânc impregnată învăţătura despre nemurirea sufletului şi învierea morţilor. Parafrazând ceea ce a spus înţeleptul Diogene împăratului Alexandru cel Mare, care s-a aşezat în faţa soarelui care-l lumina pe acest filosof, afirmăm că *nu ne puteţi lua ceea ce Dumneavoastră nu puteţi să ne daţi: Lumina Învierii lui Hristos. În momentele de cumpănă ale istoriei noastre, când au existat epidemii de tot felul, ciumă, holeră, rugăciunile făcute de Biserică au stopat aceste maladii. Există uzanţa ca, în timpul marilor războaie mondiale, şi nu numai, să se practice un armistiţiu de încetare a focului, cel puţin pentru o zi. Stă în puterea Dumneavoastră ca să suspendaţi ordonanţa militară, pentru o zi, pentru ca poporul român să se poată ruga în linişte, păstrând distanţa socială, sub cerul liber, în curtea bisericilor şi a mănăstirilor, în noaptea de Sfintele Paşti.”, scrie preotul Mihail Milea. 

Părintele Milea adaugă în aceeaşi scrisoare deschisă că ”biserica este un imens spital duhovnicesc, de vindecare şi speranţă”, şi îi cere preşedintelui să dovească faptul că îi pasă de români şi respectă cea mai mare sărbătoare creştină a românilor: ” Spaţiul liturgic în Biserică, cât şi în curtea ei, este un imens spital duhovnicesc de vindecare şi de speranţă. Aveţi puterea de la Dumnezeu să dovediţi, în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectaţi cea mai mare sărbătoare creştină a românilor, Sfintele Paşti.”.

În aceeaşi scrisoare deschisă, preotul buzoian dă exemplul altor ţări în care conducătorii au deciscă vor face derogări în noaptea Paştelui şi vor lăsa locaşurile de cult deschise pentru credincioşi. 

”Conducerea poporului evreu a îngăduit de curând Bisericii de la Ierusalim să facă Slujba Învierii, la fel şi premierul Bulgariei, Borisov Boiko, a promis poporului bulgar că în noaptea de Paşte va lăsa deschise locaşurile de cult pentru a sărbători împreună Învierea lui Hristos. La fel s-a procedat şi în Georgia, şi în alte ţări ale lumii. Faceţi şi Dumneavoastră acest lucru istoric şi noi toţi ne vom ruga lui Dumnezeu cu credinţă şi cu lacrimi de pocăinţă, ca această pandemie să înceteze repede, pentru că Mare este Dumnezeu! Oricâte spitale am avea, dacă nu-L avem pe Iisus Hristos cel înviat din morţi, nu putem scăpa de această majoră criză mondială. Având în vedere că sunteţi un creştin practicant, e de dorit să îndemnaţi poporul român, precum odinioară voievozii creştini, la rugăciune, credinţă şi speranţă, aşa cum o face mereu Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române. Doar împreună uniţi în acelaşi gând şi în aceeaşi faptă de mărturisire a credinţei, veţi putea conduce cu iubire acest popor român, în vreme de criză.”, a transmis preotul Mihail Milea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

DIN SOMNUL CEL DE MOARTE
07 Apr 2020

Corona în haine preoțești ? Moartea de abia așteaptă ca enoriașul fanatic sa guste din a sa libertate a morții !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine