2019-12-13 14:38

Un român tâmplar în Germania a aflat că figurează ca... medic la Botoșani

 |  23:33
Un român tâmplar în Germania a aflat că figurează ca... medic la Botoșani

Un botosanean care se afla de patru ani la munca in strainatate a constatat ca a lucrat, cel putin in actele de la Fisc, timp de un an, ca medic, la Spitalul Municipal din Dorohoi.

Barbatul in varsta de 48 de ani, de profesie tamplar, a constatat la revenirea in tara ca, in perioada ianuarie 2015- ianuarie 2016, a inregistrat venituri semnificative, de peste 50.000 de lei, de pe functia de medic specialist la unitatea spitaliceasca din municipiul Dorohoi.

Mihai Turetchi a venit in Romania pentru a obtine o adeverinta de venit pentru a regulariza impozitele in Germania, tara in care lucreaza din 2013, relateaza Agerpres.

In momentul in care a solicitat la Administratia Finantelor Publice documentul care sa ateste ca nu a avut venituri in Romania a constatat ca timp de 12 luni a fost inclus pe statul de plata al Spitalului Municipal din Dorohoi.

"Nu am avut niciodata nicio relatie contractuala cu Spitalul Municipal Dorohoi. Nu stiu de unde au datele mele. Nu mi-am dorit sa fiu medic niciodata. (...) Am hartii date de institutiile statului prin care se atesta ca eu figurez ca angajat si chiar cu mariri salariale pentru merite deosebite. Am contactat un avocat si mi s-a spus ca sunt suspiciuni de comiterea unor infractiuni grave, incepand de la fals si uz de fals", a afirmat Mihai Turetchi.

Directorul spitalului din Dorohoi, Emilian Vamvu, sustine ca barbatul nu a fost niciodata angajat al spitalului si ca situatia a fost generata de o inversare a unor cifre din codurile numerice personale ale acestuia si ale unui medic dorohoian.

"Acest cetatean nu a fost salariatul unitatii, fiind o greseala in CNP-ul unui salariat. Pe loc s-au facut declaratiile si eroarea a fost corectata", a precizat Vamvu.

Barbatul a facut o plangere la Politie, in care a aratat gravitatea faptelor petrecute. El a subliniat ca, prin erorile de la Spitalul Municipal Dorohoi, a suferit prejudicii importante, pierzand aproape 2.000 de euro pe care statul german i le-ar fi acordat ca urmare a regularizarii, daca veniturile din Romania erau zero.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

MIHAI TURETCHI
17 Ian 2017

PRIN URMARE SURORILI MELI SCUMPI MIAM DĂȘCHIS CA BINET DI DOCTOR GENICOLOG SA VA CAUT LA FOFOLOANCI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray