2020-02-23 10:40

Un şef de post dintr-o comună din Vrancea a refuzat pentru a cincea oară să fie mituit

 |  07:49
Un şef de post dintr-o comună din Vrancea a refuzat pentru a cincea oară să fie mituit

Șeful de post din comuna vrânceană Pufești a refuzat pentru a cincea oară în ultimii patru ani să fie mituit, potrivit unui comunicat remis, vineri, de către Serviciul Județean Anticorupție Vrancea al Direcției Generale Anticorupție.

Potrivit sursei citate, adjunctul şefului de post se află la a patra tentativă de acest gen.

Cei doi au denunțat încercările de a fi corupți, făptașii fiind prinși în flagrant de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul D.G.A..

În ultima acțiune a fost prins conducătorul unui autoturism, R.C., care încerca să ofere foloase necuvenite agentului de poliție pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal după ce fusese depistat, conducând un autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

"În timp ce se afla în exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe raza satului Domnești-Târg, agentul de poliție G.R.S. a oprit pentru control un autoturism condus de R.C. care, în urma testării cu etilotestul Drager, s-a constatat că avea o concentrație de 0,83 gr/ litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a nu fi luate măsurile legale împotriva sa, R.C. i-a promis agentului de poliție, dar și șefului acestuia, foloase materiale pe care polițiștii le-au refuzat, denunțând fapta organelor de poliție judiciară din cadrul S.J.A. Vrancea", se arată în comunicatul DGA Vrancea.

Sursa citată mai precizează că denunțul celor doi polițiști "a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, R.C. fiind prins în flagrant în timp ce-i oferea polițistului o serie de bunuri, în scopul de a-l determina să abandoneze cercetările și să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului".

Pe numele mituitorului a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine