2020-07-05 03:32

Un şofer turc - arestat în Vama Giurgiu pentru trafic de persoane

 |  16:10
Un şofer turc - arestat în Vama Giurgiu pentru trafic de persoane

Şoferul unui camion din Turcia a încercat să introducă ilegal în România un conaţional, ascuns pe osia camionului. Acum, acesta este arestat pentru trafic de persoane

În data 04.10.2019, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în România, cetăţeanul turc K.S., în vârstă de 63 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au  descoperit, ascunsă pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin, care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Turcia.  

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul turc K.C., în vârstă de 25 ani. Acesta a declarat că s-a urcat pe osia semiremorcii autocamionului într-o parcare din Turcia, cu sprijinul șoferului, căruia i-a plătit suma de 2.000 de euro. Totodată, acesta a mai menționat faptul că a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Elveţia.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţeanului turc descoperit ascuns, iar conform protocolului româno - bulgar acesta a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Bărbatul a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu care a dispus arestare preventivă a şoferului turc pentru o perioadă de 30 de zile - anunţă, într-un comunicat de presă, Poliţia de Frontieră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-04Parerea ta...

LULU
05 Oct 2019

DESTUL DE TARZIU S-A ACTIONAT DUPA 30 DE ANI.......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz