2020-02-21 14:44

Un soft de recunoaştere facială se va instala pe străzile Capitalei, pentru care municipalitatea va plăti 27.000 de euro

 |  21:01
Un soft de recunoaştere facială se va instala pe străzile Capitalei, pentru care municipalitatea va plăti 27.000 de euro

Se dovedeşte încă o dată că priorităţile bucureştenilor nu coincid cu cele ale Primăriei Capitalei. O altă licitaţie suspectă a fost lansată pe 29 decembrie 2014 prin achiziţie directă şi cu „circuit închis”, fapt dovedit şi de anunţul afişat pe site-ul de profil, unde s-a publicat doar invitaţia de participare. Termenul limită de închidere a licitaţiei, având ca obiect de activitate „contract servicii”, este 12 ianuarie 2015 pentru „creare şi operaţionalizare strategie Bucureşti-oraş mai sigur (safe-city)”.

La sfârşitul lui 2014, principala preocupare a Primăriei Capitalei a fost lansarea mai multor licitaţii publice. Sub titulatura „servicii pentru creare şi operaţionalizare strategie Bucureşti-oraş mai sigur (safe-city)”, Primăria Capitalei a lansat o licitaţie directă, dar nepublică, pentru care plăteşte 27.000 de euro fără TVA, sumă ce-i permite o atribuire directă de contract. Suspect este doar faptul că licitaţia nu a fost publică să poată participa toate firmele interesate.

Potrivit caietului de sarcini, contractul va avea două faze. Prima se referă la elaborarea „Strategiei pentru proiectul Bucureşti-oraş mai sigur”, care va trebui realizată în trei luni de la emiterea notei de comandă. A doua fază priveşte elaborarea caietului de sarcini pentru proiectul safe-city, cu termen de realizare tot de trei luni.

Ce urmăreşte Primăria Capitalei de la noul soft

Înregistrările camerelor video amplasate în oraş nu permit în acest moment decât căutări şi analize manuale ale filmărilor. Caracteristicile tehnice ale softului cerut de municipalitate se referă la procesarea automată a imaginilor. Se urmăreşte posibilitatea segmentării obiectelor (autovehicul/persoană/animal) prin culoare, formă, textură, margini etc. Apoi, să se poată estima mişcarea, segmentele şi urmărirea obiectelor în mişcare (persoane, vehicule, bagaje). Se mai urmăreşte posibilitatea detectării şi identificării faciale a persoanelor, vehiculelor şi bagajelor. De asemenea, softul va trebui să clasifice şi să detecteze evenimente şi comportamente suspecte. O altă categorie de cerinţe se referă la calitatea imaginilor (rezoluţie, compresie video, numărul de cadre pe secundă, condiţii de luminozitate, sau utilizare în infraroşu). Softul va trebui să permită şi procesări de imagini cu adnotări care să asocieze imaginea cu nişte cuvinte-cheie predefinite. O altă cerinţă este posibilitatea urmăririi prin telefonul mobil, al cardurilor electronice de acces sau prin scanarea bagajelor.

Primăria Capitalei invocă confortul psihic al bucureştenilor pentru necesitatea achiziţiei acestui soft. În fond, este vorba despre reducerea timpului de răspuns al autorităţilor în situaţii de urgenţă şi în criminalitatea urbană.

Ofertele vor fi deschise pe 12 ianuarie ora 14.30, iar cei 131.275 de lei (circa 27.000 de euro) fără TVA vor fi plătiţi din bugetul municipalităţii.

Persoanele responsabile cu organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire sunt primarul general Sorin Oprescu şi toţi directorii direcţiilor din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Ofertanţii sunt atenţionaţi să evite conflictul de interese de orice fel, în caz contrar sunt ameninţaţi cu excluderea din procedura de licitaţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-11

Mai multe imagini:
Un soft de recunoaştere facială se va instala pe străzile Capitalei, pentru care municipalitatea va plăti 27.000 de euro
zoom


Documente:Parerea ta...

ATENT
11 Ian 2015

multe ticalosii mai face asta, chiar prea multe
SA-I SPUNA CINEVA
11 Ian 2015

daca NU STIE (sau se face...) ca, pt.recunoasterea faciala a unei persoane, iti trebuiesc masuratorile biometrice ale acesteia; fiecare individ/a care-ti trece prin fata camerelor de luat vederi (pentru a fi recunoscut/a), trebuie mai intai sa i se fi luat dinainte masuratorile biometrice si inregistrate (stocate) intr-o baza de date, intr-un sistem integrat: amprentele digitale, iris-scan-ul si, ce-o mai fi!
AHA...CICA PT.
11 Ian 2015

un Bucuresti mai sigur...la ce?! Astia creeaza probleme ACOLO unde nu sunt, lasandu-le de izbeliste p-alea care-ar trebui bagate-n seama! E clar! Pana maine (inclusiv) trebuia sa intre niste gologani in buzunarul cuiva :)))
CAT MAI RAMANE
11 Ian 2015

asta la sefia Capitalei, stie cineva?! Sa nu-mi spuneti ca pana in 2016...
ASTA-I PSD-ST, NU?
11 Ian 2015

Hai cu fabula neamule, ca sa ma bine-dispun! Fabula scrisa de Marin Neacsu: "Pădurea cocoşaţilor -Un şchiop se întâlneşte cu un prieten care era cocoşat şi constată că acesta nu mai are cocoaşă. Mirat îl întreabă ce s-a întâmplat, dacă s-a operat iar acesta îi spune că nu, că a fost la palatul Cotroceni şi a cerut ajutor preşedintelui, iar acesta, când l-a văut l-a întrebat ce are în spate. El a spus că o cocoaşă şi atunci preşedintele milostiv şi plin de har prezidenţial a dat cu mâna şi i-a luat cocoaşa. Când aude şchiopul, merge şi el la Cotroceni stă câteva zile la poartă şi la un moment dat lângă el se opreşte preşedintele. Îl vede şi îl întreabă: -Ce ai în spate? – Nimic,zice omul mirat. -Atunci ia cocoaşa asta, zice preşedintele şi îl blagosloveşte prezidenţial. Morala: când un politician, un premier, un preşedinte îţi promite sau dă ceva, să ştii că e luat de la altul."
STRATEG
11 Ian 2015

Baza de date o are de la Cartile de Identitate , facute de fiecare , sau la o policlinica facind rezonanta . Daca vreti sa nu va citeasca actele din portofel , introduceti in copertile portofelului o tabla fina de staniol din plumb . Nu trec razele prin ele si nu citeste , cartea , cardurile , legitimatile , etc . tot ce are cip . Inclusiv telefonul mobil , sau orce cartela din buzunar . Orce arma are contra arma . succes .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine