2020-01-21 02:10

Un weekend cu de toate: Teatru, expoziţii, concerte, programe cultural-educative şi târg tradiţional

 |  18:35
Un weekend cu de toate: Teatru, expoziţii, concerte, programe cultural-educative şi târg tradiţional

Ofertă de weekend bogată. Şcolari mici şi mari, tineri, adulţi melomani sau pofticioşi, cu toţii au unde se distra dacă vor să iasă din case. Cele mai multe proiecte încep de vineri seara, altele au început lunile trecute şi continuă. Distracţie garantată este asigurată la târgul tradiţional în aer liber din Crângaşi, unde se pot degustate produse 100% româneşti pe ritmuri populare.

• Târg tradiţional în Crângaşi

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează Târgul tradiţional în Crângaşi, eveniment care se desfăşoară în perioadele 18 – 20.noiembrie şi 25 – 27 noiembrie, între orele 10.00 – 20.00, lângă staţia de metrou Crângaşi (în parcarea parcului cu fântâni). Deschiderea evenimentului va avea loc vineri, orele 12:00. În fiecare zi a târgului, vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu produse 100% româneşti, cu articole handmade, dar şi fructe şi legume proaspete. Artiştii de muzică populară, unii dintre cei mai îndrăgiţi ai publicului larg, vor întreţine atmosfera de petrecere între orele 17:00 şi 19:00.

• Concert “Etno Jazz” cu Marius Vernescu

Muzeul Municipiului Bucureşti invită bucureştenii la Concertul “Etno Jazz” cu Marius Vernescu, desfăşurat vineri, 18 noiembrie 2016, ora 19.00 la Palatul Suţu. Concertul îşi propune abordarea unor teme muzicale având ca influență folclorul tradițional oltenesc. Emoţii puternice, îmbinând diferitele nivele semnificante, de la obiectual-concret până la gândirea muzicală mai profundă, trecând prin configuraţii de artă modernă, clasică, jazz pur şi folclor străpuns de swing, stau la inima acestui proiect muzical. Recitalul este oferit de Marius Vernescu, considerat unul dintre cei mai străluciți muzicieni de jazz din România. Acesta este câştigator al prestigiosului Montreux Jazz Festival, Elveția şi al concursului Niedersachsen Jazz (Germania). A obținut Marele Premiu în cadrul Festivalului Internațional de Jazz Django Reinhardt (Italia), precum şi Premiul pentru “Cea mai valoroasă performanță externă a unui muzician român” în cadrul Galei Premiilor de Jazz (România).

• Da’DeCe are orașul o colecție de artă?

Sâmbătă, între orele 10:30 şi 12:00 are loc un proiect educativ de educație muzeală, conceput de Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Municipiului București în cadrul expoziției „Pinacoteca Bucureștiului. Un proiect interbelic” de la Palatul Şuţu. Da’ de ce avem nevoie de artă și de ce o colecționăm? Ce importanță are pentru un oraș să dețină o colecție și unde ar trebui să fie expusă? Ne-am bucura să aflăm părerile copiilor despre toate aceste subiecte, despre cum se raportează ei la patrimoniu și ce importanță cred ei că are arta în viața noastră cotidiană. Ne vom interoga reciproc, vom exemplifica, vom compara și descrie, experimenta și completa colecția Pinacotecii în cadrul unor programe de educație muzeală pe care vi le propunem în cadrul expoziției deschise la Muzeul Municipiului București, „Pinacoteca Bucureștiului. Un proiect interbelic”.

• “Întâlnire cu Shakespeare” - Spectacol studiu acompaniat de chitară clasică

Sâmbătă şi duminică, între orele 19:00 şi 20:00, la Casa Filipescu-Cesianu, eşti poftit la „Întâlnire cu Shakespeare”, o colecție de scene reprezentative pentru operele lui William Shakespeare, culegând personaje și întâmplări din lucrări consacrate. Pasiunea, Melancolia, Umorul și Iubirea sunt dimensiuni explorate de actorii implicați în interpretarea scenelor. Aceștia își propun să se „joace” cu ajutorul scenariului bogat oferit de scenele alese pentru această călătorie - însoțite de acordurile cristaline ale corzilor de chitară însuflețite de Adrian Andrei - scene ale căror protagoniști sunt șapte tineri actori în devenire, acționând și reacționând la spiritualitatea, forța și umorul pe care marele William Shakespeare le-a semănat în lucrările sale.

• „Apă pe Marte”

Sâmbătă, între orele 19 19:00 ş 20:00, la Muzeul Şuţu, are loc prezentarea de astronomie “Apă pe Marte”, singura planetă în afară de Pământ pe care a existat apă în stare lichidă, unul din ingredientele esențiale pentru apariția vieții. De departe sau de la fața locului, am descoperit râuri, mări şi oceane, toate secate. Prezentarea vă pune în contact direct cu ultimele descoperiri în materie de apă pe Marte, dar şi cu modul în care astronomii au aflat ca planeta roșie a fost cândva propice vieții.

• “When Violin Meets Guitar”

Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la Concertul “When Violin Meets Guitar” cu Horia & Flores, desfăşurat în ziua de sâmbătă, 19 noiembrie 2016, ora 19.00 la Muzeul Nicolae Minovici (Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 1). Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Muzeul doctorului Nicolae Minovici este primul muzeu bucureştean de artă populară. Clădirea muzeului, cunoscută sub numele de "Vila cu clopoței", a fost recent restaurată și găzduiește în prezent expoziția "Frații Minovici - pionierat medical și univers spiritual".

• Artist In Residence: Amina Claudine Myers

Cunoscuta pianistă și interpretă de jazz , Amina Claudine Myers, adaugă la impresionanta discografie un nou album ’’SAMA ROU – Cantecele sufletului meu’’, în care explorează rădăcinile sale africane și tradițiile din Sudul SUA, sâmbătă, de la ora 19.30, la ARCUB, Sala Mare.

• Butoiul cu fericire

Piesa “Butoiul cu fericire” povestește întâlnirea dintre doi oameni complet diferiți și aparent incompatibili. Ea, Sanda, o chelneriță trăsnită și amuzantă, care ia totul în glumă, deși nu are o viață prea roz. E trecută de prima tinerețe, are cazier, a văzut multe la viața ei, trăiește într-un oraș minier, obscur, are un bărbat gelos și singura perspectivă e să participe la Vocea Romaniei, unde să își spună povestea. El este un profesor universitar, matematician, statistician, scorțos, și narcoleptic. Consideră că totul în viață poate fi calculat. Ajunge în barul de mâna a doua în care lucrează Sanda, momit de o studentă blondă, care seamană izbitor cu Marlyn Monroe și de care el este foarte atras. În ciuda tuturor calculelor lui, profesorul face o criză de față cu Sanda și zidul de scorțoșenie se dărâmă. În rolurile principale: Magda Catone și Tiberiu Păun, la ARCUB din str. Lipscani, nr. 84-90. Intrarea: 30 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray