2020-07-04 15:33

Un plus de siguranţă pentru blocul tău

 |  19:10
Un plus de siguranţă pentru blocul tău

De curând,Poliţia Română a lansat o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe,intitulată „Un plus de siguranţă”. Acţiuneaeste determinată de procentul deosebit de mare al furturilor din locuinţecauzate de neglijenţa, ignoranţasau superficialitatea proprietarilor, procent care depăşeşte 25% dininfracţiunile de acest gen constatate anul trecut.

Campania se axează pe oferirea unor recomandăripreventive şi soluţii de securitate colectivă, adică acele soluţii care oferăun plus de siguranţă pentru toţi locatarii unui imobil.

Evident că fiecare dintre noi apreciem diferitasupra modului în care ne protejăm propria locuinţă.Atunci când vine vorba însă de măsurile comune de siguranţă, adică acele măsuriluate pentru restricţionarea accesului în scările de bloc, atitudinea noastrăar trebui să fie una asemănătoare. Asta înseamnă că dacă la intrarea în bloc semontează o yală, este de aşteptat ca toţi locatariisă încuie uşa atunci când ies sau intră,sau atunci când există un interfon, acesta să fie folosit corespunzător. Cutoate acestea, oare de câte ori însă nu am permisaccesul în bloc chiar dacă nu cunoşteam cine este persoana care sună lainterfon? Şi de câte ori nu am lăsat descuiată uşablocului, în special ziua, gândindu-ne că răufăcătorii n-au ce căutaîn bloc în amiaza mare!

Aceste atitudini suntconsiderate de poliţişti drept favorizante pentru comiterea unorfurturi din locuinţe. Mai mult, vorbim şide o cheltuială zadarnică pentru implementarea unei soluţii de securitate careînsă, fără a fi folosită corespunzător, nu are nici o valoare şi nici o eficienţă.

Din păcate,acest tip de atitudine tinde să fie una predominantăîn marile oraşe, unde, în ciuda faptului că majoritateablocurilor au interfon, acest dispozitiv este folosit total necorespunzător.

Campania „Un plus de siguranţă”beneficiază şi de sprijnul specialiştilor în soluţii de securitate din cadrulAsociaţiei Române pentru Tehnicăde Securitate.

Rubrică realizatăîmpreună cu Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrulPoliţiei Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz